96% van de klanten bevelen Allinclusive.nl aan*

Betrouwbare partners

Unieke & voordelige arrangementen

Méér dan 15 jaar dé specialist

Zo ga je in je eentje mooie landen ontdekken

Picture of Esmeralda van Beek

Esmeralda van Beek

Als je nooit eerder in je eentje een vakantiereis hebt gemaakt dan zie je waarschijnlijk de nodige beren op de weg. Want wat als er iets misgaat? Wat als ik verdwaal? Wat als ik een trein, bus of boot mis? En ja, er kan van alles misgaan, maar het gaat vaker goed dan fout. In vrijwel elk land spreken de mensen redelijk Engels. En met de huidige technologie op de meeste smartphones kun je ook een vertaal app gebruiken om je verstaanbaar te maken als er een probleem is. Het is in ieder geval zonde om niet te reizen omdat je single bent of omdat je partner geen zin heeft om mee te gaan of daar om een andere reden niet de mogelijkheid voor heeft.

Landen ontdekken

Je hoeft zeker niet naar de andere kant van de wereld te reizen voor een mooie vakantiereis. Tijdens een singlereis IJsland ontdek je dit fascinerende vulkaanland met zijn prachtige natuurschoon. Bezoek de wereldberoemde geisers waaronder de Strokkur en de Geysir. Bekijk de fraaie watervallen waar het water met zoveel kracht naar beneden valt dat er stroom mee kan worden opgewekt. Bezoek kleine dorpjes waar de tijd stil lijkt te staan. En dan is er de hoofdstad Reykjavik met gezellige restaurants en prima hotels. En het beroemde zwemparadijs Blue Lagoon. En het is zeker niet het hele jaar koud op IJsland, in de zomer kan het er met gemak meer dan 20 graden worden, ondanks dat je dicht bij de poolcirkel zit.

Mooie streken en steden in Zuid-Europa

Wil je zongarantie dan kies je voor een singlereis door Italië, Griekenland of Spanje. Een grote verscheidenheid aan landschappen wordt afgewisseld met beroemde steden. Rome zien en dan sterven, het is nog altijd een gevleugelde uitspraak. Rome is dan ook adembenemend met de prachtige oude gebouwen. In Spanje vind je Barcelona, met zijn talloze projecten van de wereldberoemde architect Gaudi. Griekenland heeft heel wat meer te bieden dan alleen maar zonovergoten resorts op de bekende vakantie-eilanden. Op het Griekse vasteland vind je fraaie opgravingen uit de Griekse oudheid. Tijdens een rondreis door Oost-Europa ontdek je de lang verborgen gebleven schoonheid van steden als Warschau, Boedapest en Zagreb.

Zorg dat je goed bent voorbereid

Als je in je eentje een vakantiereis gaat maken is het belangrijk dat het thuisfront weet waar je bent. Laat bij de reisorganisatie altijd een ‘thuisblijversnummer’ achter, zodat ze contact kunnen opnemen als jou iets overkomt. Zet in je smartphone noodnummers met de omschrijving ‘ICE’ (In Case of Emergency). Dan kunnen autoriteiten contact opnemen als jou iets overkomt. Maar zorg vooral dat je goed weet wat je in het land van bestemming kunt verwachten. Bereid je voor op een ander klimaat en een andere cultuur. Op die manier kun je optimaal genieten van alle nieuwe indrukken die je tijdens je reis opdoet. Zorg ook altijd dat je op de hoogte bent van noodnummers die je kunt bellen als je in de problemen bent geraakt, zodat je snel hulp kunt krijgen.

Picture of Valerina Prins

Valerina Prins

Van je hobby, je werk maken. Dat was mijn doel en dat is gelukt. Ik reis de hele wereld over en schrijf voor vakantieboeken.nl regelmatig over de meest uiteenlopende onderwerpen.

Populaire bestemmingen

EgypteSpanje, Griekenland, Turkije, Duitsland, Nederland, PortugalCuracao, Bora Bora, Dominicaanse republiek, Santorini, Aruba, Sharm el Sheikh, Malediven, Mexico

Populaire berichten

Gerelateerde artikelen

Vond je dit een leuk artikel? Wellicht zijn de volgende berichten ook interessant voor je?

Via welke organisatie boek jij het liefste jouw vakantie?