Workation

Terwijl mensen nog steeds vertrouwd raken met het nieuwe normaal, wint het concept, workation, aan de andere kant. Het is een combinatie van het Engelse woord “work” en “vacation” een soort van werkvakantie dus. In het verleden waren er al vele “digital nomads” die dit concept allang hebben omarmt. Maar pas nu nemen mensen het serieuzer. Kunnen reizen terwijl je online werkt, een soort van tijdelijke reis die werk en vakantie combineert, ideaal dus.

Wat ooit een droom was kan voor velen werkelijkheid worden. Op een gegeven moment hebben we allen wel eens gedacht wat nou als ik hier kan blijven en remote kan werken. Door de huidige situatie is thuiswerken de norm geworden en zijn er een heleboel deuren geopend. Zelfs de meest stugge bedrijven hebben hun werknemers opties moeten aanbieden om vanuit thuis te werken. Na maandenlang thuis te hebben gezeten wordt het eens tijd om gaan na te gaan denken om mogelijk vanuit een andere omgeving te werken.

Allinclusive deal workation

Butterfly
Gardameer, Italië
4.1 (200+ Reviews)
4.1/5

€144

Saint Nicholas
Corfu, Griekenland
4.0 (200+ Reviews)
4/5

€645

Bungalows Todoque
Gran Canaria, Spanje
4.3 (200+ Reviews)
4.3/5

€595

BLUE Pioneer Beach
Paphos, Cyprus
4.1 (200+ Reviews)
4.1/5

€726

Cogogo Dive & Beach
Jan Thiel Baai, Curaçao
4.6 (200+ Reviews)
4.6/5

€992

Balaia Senses
Albufeira, Portugal
4.4 (200+ Reviews)
4.4/5

€491

Waar kan ik terecht voor een workation?

Ondanks verschillende reisbeperkingen zijn er nog genoeg opties om te vertrekken naar het buitenland. Veel landen vragen niet eens een negatieve test voor aanvang. Dus ben je helemaal klaar met thuiswerken, de eentonigheid en hele dagen op dezelfde plek spenderen. Dan is een workation misschien wel de perfecte oplossing om uit deze sleur te komen. Vooral als je gewent bent om zo’n twee a drie keer per jaar verschillende plekken te bezoeken.

Om te beginnen is het belangrijk om te checken wat de visum voorwaarden zijn in het land en hoe lang je op een toeristen visum in het desbetreffende land mag blijven. Bovendien is het van belang dat internet en mobiele ontvangst goed genoeg zijn. Kies met voorkeur een rustige plek met uitzicht aangezien je door de huidige situatie meer aan huis gekluisterd zal zijn.

Bekijk direct de goedkoopste

912 AanbiedingenBekijken
95 AanbiedingenBekijken
221 AanbiedingenBekijken
412 AanbiedingenBekijken
567 AanbiedingenBekijken
821 AanbiedingenBekijken
93 AanbiedingenBekijken
197 AanbiedingenBekijken

Voordeel van een workation

Het fijne van compleet vrij zijn van een locatie is dat je zo vaak kunt verhuizen als je wilt. Heb je zin om een paar maanden te genieten in de sneeuw dan zijn er genoeg opties. Ben je het na een tijdje zat, dan verhuis je toch gewoon weer. Kies bijvoorbeeld een heerlijk rustgevende bestemming aan het strand op een tropisch eiland. Of toch liever de drukte van de stad horen op de achtergrond in je appartementje, kies dan voor een grote nieuwe stad op een ander continent. Wil je vervolgens in de weekenden de drukte van de stad ontsnappen, dan kun je gerust een accommodatie boeken buiten de stad om toch een beetje dat vakantiegevoel te krijgen.

Workation bestemmingen

Bekijk nu dan ook onze website en vind de beste workation bestemmingen. Verblijf bijvoorbeeld in het schitterende Malaga en geniet in de weekenden van de heerlijke cultuur en de prachtige omgeving. Liever naar de Sneeuw kies dan voor een workation in de Franse Alpen. Toch gaan voor dat tropische gevoel, vertrek dan naar Curaçao, genieten van het prachtige weer en het gemak van de Nederlandse taal en natuurlijk de wet- en regelgeving. Wil je echt helemaal even wat anders, vertrek dan naar een grote en bruisende stad zoals, Medellín, Mexico Stad, Buenos Aires of Los Angeles.

Ben je er niet zeker van dat je werkgever ermee akkoord gaat? Steeds meer werknemers, freelancers en ondernemers beschouwen deze manier van werken als een welkome uitwisseling met hun normale dagelijkse werkleven. Het kan een sleur voorkomen of nog erger een depressie of burn-out. Ga een gesprek aan met je werkgever en geef de voordelen aan van remote werken en misschien staat je baas er wel positiever tegenover dan je in eerste instantie had gedacht. Waar wacht je nog op, boek jouw workation voor 2023! 

Daarom boek je via Allinclusive.nl
all inclusive vakantie boeken
"Wij zijn net terug van vakantie. Het was genieten. Dankzij Allinclusive.nl waren wij €591,00 goedkoper uit. "
Kirsten Poort
Financial Controller
Populaire all inclusive vakantie landen

Genieten van een all inclusief vakantie met de auto

Dus vindt u het ook wel fijn om gewoon lekker met de auto weg te gaan maar wel te genieten van een all inclusive hotel dan is een autovakantie de ideale oplossing. U kunt meenemen wat u wilt maar u hoeft zich geen zorgen te maken over het doen van boodschappen of moeten koken, ideaal dus!

Partners van Allinclusive.nl
Via welke organisatie boek jij het liefste jouw vakantie?