96% van de klanten bevelen Allinclusive.nl aan*

Betrouwbare partners

Unieke & voordelige arrangementen

Méér dan 15 jaar dé specialist

Zo bereid je jezelf voor op een reis: handige tips

Picture of Valerina Prins

Valerina Prins

Ga je binnenkort op reis? Een goede voorbereiding is cruciaal voor een geslaagde vakantie, zaken- of andere reis. Niet alleen het boeken van je ticket en accommodatie, ook het inpakken van je bagage is belangrijk. En wat moet je allemaal nog meer regelen? Wij geven je een paar handige tips om ervoor te zorgen dat jij goed voorbereid op pad gaat.

Tip 1: Pakken van je bagage

Het inpakken van je bagage kan soms best stressvol zijn. Om ervoor te zorgen dat je niets vergeet, is het handig om ruim van tevoren een lijstje te maken. Wat daarop komt te staan, is natuurlijk afhankelijk van waar de reis naartoe gaat en wat je daar gaat doen. Voor een skivakantie heb je andere kleding en items nodig dan voor een strandvakantie op Tenerife en voor een zakenreis is je bagage ook weer anders. Begin met het selecteren van de kleding die je mee wilt nemen en bedenk daarbij welke accessoires en schoenen erbij passen. Bepaal ook welke items je nog nodig hebt. Voor voordelige kleding voor op reis is het handig als je alles onder één dak kunt vinden: sportkleding, trendy outfits, schoenen en alle merken bij elkaar. Zo schaf je eenvoudig en goedkoop in een keer de items aan die je nodig hebt! Behalve kleding zijn ook andere zaken belangrijk, zoals toiletartikelen, medicijnen, zonnebrandmiddel, elektronica, een goed boek etc. Dit is afhankelijk van waar je naartoe gaat en wat jij graag doet. Houd bij het pakken rekening met eventuele beperking voor je bagage: hoeveel koffers mag je meenemen en hoeveel kilogram mogen deze wegen? Ga je met een rugzak op pad? Neem dan alleen de hoogst noodzakelijke spullen mee.

Tip 2: Geld en papieren

Het is essentieel om ervoor te zorgen dat je al je geld en belangrijke papieren bij elkaar hebt voordat je vertrekt. Zorg ervoor dat je voldoende geld wisselt naar de lokale valuta en neem ook altijd wat contant geld mee voor noodgevallen. Daarnaast moet je ervoor zorgen dat al jouw identiteitsbewijzen zoals paspoorten, visa en rijbewijzen up-to-date zijn. Wanneer je buiten Europa reist, is het ook slim om even uit te zoeken hoe het met jouw bankpas geregeld is. Het kan namelijk goed zijn dat het niet mogelijk is om buiten de Schengenlanden te pinnen. Dit kun je wel online regelen en het pinnen mogelijk maken in het land waar jij naartoe gaat.

Tip 3: Tickets en reisverzekering

Een reisverzekering is vaak iets waar mensen niet direct aan denken, maar het kan een wereld van verschil maken als er iets misgaat tijdens je reis. Zorg ervoor dat je een goede reisverzekering hebt afgesloten die dekking biedt voor medische kosten, verlies van bagage en annuleringen. Controleer ook of je zorgverzekering geldig is in het land waar je naartoe gaat. Houd ook in de gaten dat, indien jouw reisverzekering annulering dekt, je geen duurder, flexibel ticket hoeft aan te schaffen. Het is toch zonde om daar dubbel voor te betalen. Overigens is het vaak goedkoper om online je tickets te boeken. Doordat je zelf alle mogelijkheden over bagage, de stoelkeuze, maaltijden etc. zelf kunt aanklikken of juist niet, kun je zo voordelig mogelijk reizen.

Tip 4: Vaccinaties en gezondheid

Afhankelijk van de bestemming van je reis, kan het zijn dat je bepaalde vaccinaties nodig hebt. Informeer bij de GGD welke vaccinaties aanbevolen of verplicht zijn voor jouw bestemming. Ga je naar een gebied met veel muggen en waar de mogelijkheid bestaat dat je besmet raakt met ziekten zoals malaria of knokkelkoorts? Neem dan een anti-muggenmiddel mee dat DEET bevat om te zorgen dat deze vervelende beestjes een eind bij je uit te buurt blijven. Daarnaast is het belangrijk om te controleren of je voldoende medicijnen meeneemt voor de duur van je reis en, indien nodig, een medisch paspoort. Het kan handig zijn om een kopie van recepten mee te nemen, mocht er onderweg iets gebeuren.

Tip 5: Communicatie en internet

Tegenwoordig is het bijna ondenkbaar om op reis te gaan zonder internetverbinding. Zorg ervoor dat je weet hoe je in contact kunt blijven met het thuisfront en hoe je toegang tot internet kunt krijgen tijdens je verblijf. Dit kan variëren van het aanschaffen van een lokale simkaart, die veelal op het vliegveld al te verkrijgen is, tot het gebruikmaken van openbare wifi-netwerken.

Door deze tips op te volgen, kun jij met een gerust hart op reis gaan, wetende dat je goed bent voorbereid op alle mogelijke situaties die zich kunnen voordoen. Vergeet niet om ook te genieten van de reis zelf en maak onvergetelijke herinneringen!

Picture of Valerina Prins

Valerina Prins

Van je hobby, je werk maken. Dat was mijn doel en dat is gelukt. Ik reis de hele wereld over en schrijf voor Allinclusive.nl regelmatig over de meest uiteenlopende onderwerpen.

Populaire bestemmingen

EgypteSpanje, Griekenland, Turkije, Duitsland, Nederland, PortugalCuracao, Bora Bora, Dominicaanse republiek, Santorini, Aruba, Sharm el Sheikh, Malediven, Mexico

Populaire berichten

Gerelateerde artikelen

Vond je dit een leuk artikel? Wellicht zijn de volgende berichten ook interessant voor je?

Via welke organisatie boek jij het liefste jouw vakantie?