96% van de klanten bevelen Allinclusive.nl aan*

Betrouwbare partners

Unieke & voordelige arrangementen

Méér dan 15 jaar dé specialist

Waarom een pasjeshouder onmisbaar is op vakantie

Picture of Valerina Prins

Valerina Prins

Je hebt een leuke all inclusive vakantie geboekt en je bent bezig met het opstellen van een checklist van de spullen die je mee moet nemen. Denk je dan ook na over het meenemen van je pasjes in een pasjeshouder? Vaak kiezen we voor een portemonnee of stoppen we de pasjes los in onze tas, maar dat is helemaal niet zo handig. Een houder voor je pasjes van bijvoorbeeld het merk Samsonite is een veel slimmere keuze.

Portemonnee of pasjeshouder

Meestal kiezen we automatisch voor een portemonnee voor het opbergen van onze pasjes, omdat dit al lang de standaard is. Er past ook meer in en je kunt er ook contant geld in bewaren. Daardoor lijkt het misschien handiger, maar juist het grote volume maakt een portemonnee niet ideaal.

Een pasjeshouder kun je makkelijker meenemen doordat het kleiner van formaat is. Je kunt het altijd wel kwijt in een tas (hoe klein ook) en het past vaak ook wel in je broekzak. Dat is veel fijner als je op een all inclusive vakantie bent.

Nu vraag je je misschien af waar je dan je contante geld moet bewaren. Geen zorgen, er zijn genoeg pasjeshouders met een geldclip verkrijgbaar. Zo kun je hierin ook makkelijk je bankbiljetten kwijt. Heb je kleingeld over? Dat is zwaarder en kun je makkelijker in een zak of tas bewaren of geef het als fooi.

Niet alle pasjes meenemen

Veel vakantiegangers kiezen ervoor om de meeste pasjes thuis te laten. Dat is zeker aan te raden, want het is niet fijn om al je pasjes in één keer kwijt te raken op vakantie. Daarbij is het ook extra bagage die je niet nodig hebt. En het is alleen maar meer zoekwerk naar de juiste pas als je ergens wilt betalen of geld wilt opnemen. Dat is nergens voor nodig.

Kijk van tevoren welke pasjes je nodig hebt op vakantie, zoals je ID-kaart of je rijbewijs, je bankpas en je creditcard. Neem die pasjes mee in je pasjeshouder en laat de rest thuis. Je kunt ervoor kiezen om nog een ander soort legitimatiebewijs mee te nemen en dit ergens anders op te bergen, bijvoorbeeld in je koffer. Als je jouw pasjeshouder dan verliest, heb je toch altijd nog een legitimatiebewijs.

Kies een kwalitatieve houder

Er zijn veel verschillende pasjeshouders waar je uit kunt kiezen. Zo zijn er simpele pasjeshouders en pasjeshouders met allerlei functionaliteiten. Kijk wat jij fijn vindt en kies aan de hand daarvan een pasjeshouder uit. Kies wel altijd voor een kwalitatieve houder, zoals een pasjeshouder van Samsonite. Zo weet je zeker dat de pasjeshouder niet ineens breekt of een functionaliteit stuk gaat.

Picture of Valerina Prins

Valerina Prins

Van je hobby, je werk maken. Dat was mijn doel en dat is gelukt. Ik reis de hele wereld over en schrijf voor Allinclusive.nl regelmatig over de meest uiteenlopende onderwerpen.

Populaire bestemmingen

EgypteSpanje, Griekenland, Turkije, Duitsland, Nederland, PortugalCuracao, Bora Bora, Dominicaanse republiek, Santorini, Aruba, Sharm el Sheikh, Malediven, Mexico

Populaire berichten

Gerelateerde artikelen

Vond je dit een leuk artikel? Wellicht zijn de volgende berichten ook interessant voor je?

Allinclusive vakanties Enjoyhotels Droomt u van een zorgeloze vakantie waar alles voor u geregeld is? Ontdek dan de betoverende all inclusive vakanties met Enjoyhotels. Geniet

Lees Meer
Via welke organisatie boek jij het liefste jouw vakantie?