96% van de klanten bevelen Allinclusive.nl aan*

Betrouwbare partners

Unieke & voordelige arrangementen

Méér dan 15 jaar dé specialist

Voordelen van een zonvakantie buiten het hoogseizoen

Picture of Valerina Prins

Valerina Prins

Een groot deel van de Nederlanders gaat in het hoogseizoen op vakantie, blijkt uit cijfers van het CBS. Dit zijn vooral mensen met kinderen en/of die om andere redenen vastzitten aan de bouwvak om vakantie te vieren.

Heb je echter de mogelijkheid om in het laagseizoen op vakantie te gaan? Dan is dat zeker een aanrader. In dit artikel lees je meer over de voordelen van een vakantiewoning of all inclusive hotel op een zonnige bestemming boeken in het laagseizoen.

Vakantie in het laagseizoen is veel goedkoper

Wat zonder twijfel het grootste voordeel is van een vakantie boeken buiten het hoogseizoen is het feit dat dit over het algemeen veel goedkoper is dan wanneer je naar de zon vertrekt in juli of augustus. De prijzen van bijvoorbeeld een villa huren in Spanje of een all inclusive vakantie boeken naar Turkije liggen in de maanden zoals oktober, november en maart veel lager. Soms scheelt dat zelfs de helft van de prijs! 

Op die manier willen accommodaties ervoor zorgen dat mensen alsnog een kamer, een villa of een bungalow boeken. Zo verdienen zij nog geld in het laagseizoen en profiteer jij van een heerlijke, betaalbare vakantie naar de zon. Een betere combinatie kun je eigenlijk niet hebben, toch? Het geld dat je overhoudt, kun je gebruiken voor leuke activiteiten op de plaats van bestemming of voor een volgende voordelige vakantie.

Optimaal genieten van alle rust op zonbestemming

Natuurlijk is het lage prijskaartje niet de enige reden om in het laagseizoen naar de zon te vertrekken. Op de meeste plekken is het bijvoorbeeld ook nog eens veel rustiger in vergelijking met het hoogseizoen. De meeste mensen moeten gewoon werken en als ze kinderen hebben moeten zij gewoon naar school buiten de vakanties om. Zit je er dus niet op te wachten om vakantie te vieren tussen de kinderen dan zit je in het laagseizoen meestal wel goed.

Wat ook prettig is, is dat het op andere plekken buiten je hotel of vakantiehuis om een stuk rustiger is. Zo kun je normaal door een stadje lopen en hoef je niet altijd te reserveren om ergens een lekker hapje te gaan eten. Een toeristische attractie bezoeken? Of een middagje relaxen op dat ene bekende strand? Ook dat soort plekken zijn veel rustiger in het voor- of naseizoen. Je kunt dus echt even opladen voordat je weer naar huis gaat.

Meer keuze voor accommodaties in laagseizoen

Alsof dat nog niet genoeg is, is er nog een fijn voordeel te vinden aan vakantie vieren in het laagseizoen. Je hebt bijvoorbeeld veel meer keuze wanneer het om accommodaties gaat. De echt mooie vakantiehuizen of all inclusive hotels zijn in het hoogseizoen vaak al maanden vooraf volgeboekt. Wanneer je last minute wil beslissen, kun je op dit soort plekken helemaal niet meer terecht. Dat is jammer, want eerlijk is eerlijk: jezelf een keer helemaal in de watten laten leggen op een mooie plek is wel heel erg fijn.

In het laagseizoen is het minder druk en zijn er dus minder mensen op zoek naar een plekje om vakantie te vieren. Het is alsnog wel aan te raden om een beetje op tijd te beginnen met zoeken wanneer je de garantie wil hebben dat je een prachtige vakantievilla of hotelkamer hebt. Een last minute boeken kan uiteraard ook; daarmee bespaar je nog meer geld. Maar: houd er in dat geval wel rekening mee dat dat ene verblijf dat je op het oog had niet meer beschikbaar is.

Minder heet maar nog steeds lekker warm

Wanneer je tot slot in het hoogseizoen naar een land als Spanje of Turkije gaat, liggen de temperaturen gerust boven de 40 graden. Hoewel er zeker mensen zijn die daar gek op zijn, is dit eigenlijk veel te warm om iets te ondernemen. Wil je tijdens je zonvakantie ook nog wat zien van je bestemming dan zijn de maanden juli en augustus al gauw te warm. Boek je je zonvakantie in september, oktober of november dan zul je zien dat de temperaturen al veel lekkerder zijn.

Meestal is het overdag volop zonnig met temperaturen tussen de 25 en 30 graden en geniet je in de avond van een frissere zomeravond waarbij het heerlijk is om af en toe een vestje of trui aan te doen. Het grote voordeel daarvan is ook dat je ’s nachts veel beter kunt slapen. Bij een villa huren in Spanje of een hotel boeken heb je helaas niet altijd een airconditioning op de slaapkamer die voor wat extra verkoeling zorgt.

Picture of Valerina Prins

Valerina Prins

Van je hobby, je werk maken. Dat was mijn doel en dat is gelukt. Ik reis de hele wereld over en schrijf voor Allinclusive.nl regelmatig over de meest uiteenlopende onderwerpen.

Populaire bestemmingen

EgypteSpanje, Griekenland, Turkije, Duitsland, Nederland, PortugalCuracao, Bora Bora, Dominicaanse republiek, Santorini, Aruba, Sharm el Sheikh, Malediven, Mexico

Populaire berichten

Gerelateerde artikelen

Vond je dit een leuk artikel? Wellicht zijn de volgende berichten ook interessant voor je?

Via welke organisatie boek jij het liefste jouw vakantie?