96% van de klanten bevelen Allinclusive.nl aan*

Betrouwbare partners

Unieke & voordelige arrangementen

Méér dan 15 jaar dé specialist

Vliegreizen worden wereldwijd duurder in 2023

Picture of Valerina Prins

Valerina Prins

De belasting op vliegtickets wordt per 1 januari 2023 aanzienlijk verhoogd. Momenteel betaal je € 7,95 aan belasting op een vliegticket. Deze prijs staat vast, ongeacht de afstand. Maar daar gaat verandering in komen. De belasting wordt namelijk verhoogd tot een bedrag van € 28,58 per ticket. 

Je ticket wordt per 1 januari 2023 dus zo’n € 20,- duurder. Als je een verre vlucht hebt zal de impact hiervan relatief gezien wel meevallen. Vooral de korte spotgoedkope vluchten van lichtvaartmaatschappijen als Ryanair en Easyjet zullen deze belastingverhoging gaan voelen. Het is dus ook maar afwachten of deze vliegtuigmaatschappijen graag zoveel van Nederlandse bodem blijven vertrekken. De belastingverhoging is namelijk een nationale verhoging . Dat betekent dat deze in Nederland wordt doorgevoerd, maar niet in andere landen. Zo kan het voor deze luchtvaartmaatschappijen mogelijk aantrekkelijker worden om vanuit andere landen te vertrekken. 

De verhoging van de belasting op vliegtickets is een gevolg van de afspraken die de regering in het nieuwe coalitieakkoord hebben gemaakt. Hiermee willen zij vliegen voor korte afstanden ontmoedigen en men laten kijken naar ander groener transport, bijvoorbeeld de trein. De honderden miljoenen die de vliegtaks zal opleveren zal worden gebruikt om meer verduurzamende projecten te financieren. 

Picture of Valerina Prins

Valerina Prins

Van je hobby, je werk maken. Dat was mijn doel en dat is gelukt. Ik reis de hele wereld over en schrijf voor Allinclusive.nl regelmatig over de meest uiteenlopende onderwerpen.

Populaire bestemmingen

EgypteSpanje, Griekenland, Turkije, Duitsland, Nederland, PortugalCuracao, Bora Bora, Dominicaanse republiek, Santorini, Aruba, Sharm el Sheikh, Malediven, Mexico

Populaire berichten

Gerelateerde artikelen

Vond je dit een leuk artikel? Wellicht zijn de volgende berichten ook interessant voor je?

Via welke organisatie boek jij het liefste jouw vakantie?