96% van de klanten bevelen Allinclusive.nl aan*

Betrouwbare partners

Unieke & voordelige arrangementen

Méér dan 15 jaar dé specialist

Vijf x inspiratie voor een najaarsvakantie met een doel

Niet iedereen denkt bij vakantie aan drie weken luieren aan het strand. Veel vakantiegangers zoeken in de iets koelere maanden Zuid-Europa op en koppelen hun verblijf aan een bucketlist-item. Bijvoorbeeld in september, als het overal wat rustiger is, maar er overal nog interessante dingen te doen zijn. Vijf voorbeelden van zo’n najaarsvakantie met een doel.

Barcelona en de MotoGP


Wereldwijd bekeken sportevenementen zijn populair om aan vakanties te koppelen. De MotoGP Spanje 2023 is voor fans het hoogtepunt van het jaar en belooft ook in september weer een ongelooflijk spannende race te worden. Ideaal om te combineren met een verblijf in Barcelona, een stad die je wellicht toch al lange tijd op je verlanglijstje hebt staan: van de wonderlijke architectuur van Antoni Gaudí tot de Ramblas en voetbaltempel Camp Nou.

Popconcert in een Romeinse arena


Vanaf de Adriatische Zee, waar het in september zeer aangenaam is qua temperatuur, is het niet heel ver rijden naar Verona, waar in de Romeinse Arena aan het Piazza Bra de hele zomer én in het najaar bijzondere concerten plaatsvinden. Specialer gaat je concertlocatie niet worden! De groten der aarde gaven hier onvergetelijke shows, en zo heeft Italië meer bijzondere, eeuwenoude plekken waar moderne muziek op een verrassende manier tot zijn recht komt. Een hoogtepunt tijdens je toch al idyllische all inclusive-vakantie in Italië.

Truffels en paddenstoelen zoeken in Zuid-Europa


In datzelfde Italië en ook Zuid-Frankrijk is het zoeken naar lekkernijen in de bossen een leuke bezigheid met een smakelijke beloning. De herfst is hiervoor het ideale tijdstip. Het eekhoorntjesbrood, dat de Fransen cèpes noemen en de Italianen porcini, is een absolute smaakbom. Deze ga je trouwens niet plukken zonder deskundige hulp. En truffels zoeken met een hond? Dat staat nu op de werelderfgoedlijst!

Een voetbalklassieker bezoeken


Zuid-Europa kent een paar mooie voetbalcompetities en die barsten aan het eind van de zomer weer los. Pak de agenda van de Serie A, Primera División of de Portugese Primeira Liga erbij en vergaap je aan de mooie ontmoetingen. Boek bijvoorbeeld een all inclusive in Porto in een periode dat de kraker Benfica-FC Porto op de agenda staat en je hebt een mooi avontuur om naar uit te kijken. Alsmede een heerlijke stad die je zeker moet zien. Zo zijn er meer klassiekers en (stads)derby’s, denk aan Milan-Internazionale of Real Madrid-FC Barcelona.

De Griekse oudheid bewonderen in Athene


Een stedentrip naar Athene in pakweg oktober is de vijfde aanrader. Niet zozeer vanwege de evenementen, maar omdat je je in de bakermat van de democratie begeeft. Bovendien zijn de meeste toeristen dan alweer braaf thuis aan het werk, en hebben de locals meer tijd voor je. Dat is in heel Zuid-Europa zo in het najaar. Eindelijk zie je ze van dichtbij: de Akropolis, het Parthenon, de tempel van Zeus. Dit hoef je niet puffend en zwetend te doen omdat het kwik in deze periode daalt naar rond de twintig graden. Nog steeds ideaal om terrasjes te pakken en van de ene bewondering in de andere te vallen.

Allinclusive.nl is uw partner voor een all inclusive vakantie. Wij vergelijken de mooiste all inclusive hotels voor de beste prijzen. Van goedkope allinclusive vakanties tot ultra vakanties. Bij ons vind u het allemaal.

Via welke organisatie boek jij het liefste jouw vakantie?