96% van de klanten bevelen Allinclusive.nl aan*

Betrouwbare partners

Unieke & voordelige arrangementen

Méér dan 15 jaar dé specialist

Nachtje weg in luxe? Dit zijn features die niet ieder hotel heeft!

Picture of Valerina Prins

Valerina Prins

Ja, ja, we snappen het. In tijden van inflatie, dure energierekeningen en hoge prijzen aan de pomp is een super-de-luxe nachtje weg in een hotel misschien wel het laatste waar je aan denkt. Maar schrijf een verblijf in weelde niet te snel af! In tijden van stress mogen we onszelf af en toe namelijk best een keer verwennen met een tripje naar het ongrijpbare. Want wie goed zoekt, komt erachter dat het zo ongrijpbaar nog niet is! Je hoeft echt geen dure all inclusive vakantie te boeken om van een beetje luxe te kunnen genieten. Luxe hotels stunten tegenwoordig ook flink met prijzen, dus je hoeft niet eens zoveel te betalen als dat je van tevoren zou denken. En dat vaak in eigen land. Daarover later meer, maar eerst het essentiële: als je dan zo’n luxe hotel wil boeken, waar let je dan op? Wij zetten het voor je op een rijtje!

Locatie, locatie, locatie

Wil je een nachtje weg van de menigte en écht tot rust komen? Of ben je toch meer op zoek naar wat bedrijvigheid? Dit zijn vragen die je jezelf kan stellen wanneer je op zoek gaat naar je luxe hotelverblijf. Veel monumentale (grachten)panden in grote en middelgrote steden zijn omgetoverd tot de meest decadente verblijfplaatsen. Een nachtje in een dergelijk hotel is een nachtje in een andere tijd, maar wanneer je ‘s avonds nog even een drankje wil doen in de binnenstad is deze ook binnen handbereik. Handig! Niet iedereen heeft echter trek om voor hun welverdiende weekendje rust alsnog de drukte op te zoeken. Trek je toch lekker de natuur in? Nationaal Park de Hoge Veluwe, bijvoorbeeld, telt een aantal luxe hotels die voorzien zijn van alle denkbare faciliteiten.

Faciliteiten

Sprekende over die faciliteiten, is het ook belangrijk deze even onder de loep te nemen. Een échte bourgondiër? Wel zo fijn als er een goed restaurant in (of nabij) het hotel te vinden is. Een verwenarrangement in de bijgevoegde spa? Kan geregeld worden! De echte sportieveling zal misschien voor het luxe buffetontbijt nog wel even de gym in willen rennen, en ook deze zijn in de meeste hotels aanwezig. Al blijven wij toch net wat liever even liggen. 

De kamer

Veel mensen leveren liever wat in op de kamer (want “ik slaap er alleen maar”), maar waarom zou je eigenlijk? Ook al verblijf je maar één of twee nachtjes in je hotel, wanneer deze huiselijk, gezellig en warm aanvoelt, kan deze ook echt bijdragen aan jouw rust. Gelukkig ontbreekt het bij de meeste luxe hotels niet aan sfeer, en hoef je niet te slapen op een hard matras. 

Misschien ben je op zoek naar afzondering, en wil je de kamer liever niet verlaten. Een hotel met jacuzzi op de kamer lijkt het toppunt van decadentie, maar geloof ons: dat voelt anders wanneer je erin zit en geniet van een mooi uitzicht. Flesje champagne erbij, en je avond is verzegeld. Hoef je niet eens de deur voor uit.

Verwen jezelf

Het voelt misschien wat onwennig jezelf een dergelijk nachtje (of twee) cadeau te doen, maar toch kan het helpen even goed tot rust te komen. En wanneer jij even hebt kunnen ontsnappen, kan je ook weer een beter mens voor anderen zijn. Jezelf af en toe verwennen kan je dus ook zien als een investering in jezelf. En over het prijskaartje valt meer te schipperen dan dat je van tevoren zou denken: een goed prijsje op bijvoorbeeld VakantieDealz.nl is zo gevonden. Dan kun je wel heerlijk all inclusive in Turkije zitten. Fijn voor de portemonnee, maar al helemaal voor jou.

Picture of Valerina Prins

Valerina Prins

Van je hobby, je werk maken. Dat was mijn doel en dat is gelukt. Ik reis de hele wereld over en schrijf voor Allinclusive.nl regelmatig over de meest uiteenlopende onderwerpen.

Populaire bestemmingen

EgypteSpanje, Griekenland, Turkije, Duitsland, Nederland, PortugalCuracao, Bora Bora, Dominicaanse republiek, Santorini, Aruba, Sharm el Sheikh, Malediven, Mexico

Populaire berichten

Gerelateerde artikelen

Vond je dit een leuk artikel? Wellicht zijn de volgende berichten ook interessant voor je?

Via welke organisatie boek jij het liefste jouw vakantie?