96% van de klanten bevelen Allinclusive.nl aan*

Betrouwbare partners

Unieke & voordelige arrangementen

Méér dan 15 jaar dé specialist

Malta: het land van honing en nog zoveel meer

Picture of Valerina Prins

Valerina Prins

Ben je in extremis nog op zoek naar een leuke vakantie, Malta is misschien wel de bestemming die aan je verwachtingen voldoet. We weten dat ook voor een goedkope reis Malta een geschikte bestemming kan zijn. Je kunt ook kiezen om tijdens je reis Malta te bezoeken in alle comfort. Overweeg dan zeker een pakketreis. Malta heeft vele mooie hotels en excursies die je vooral samen kunt boeken. Denk zelfs aan een all-inclusive reis. Malta is een vakantieoord waar bijna onbegrensde mogelijkheden zijn.

In deze blog geven we je enkele tips die zullen bewijzen waarom tijdens het reizen Malta een van de topbestemmingen is in Europa.

Cultuur en geschiedenisliefhebbers kunnen hun hartje ophalen

Malta heeft een rijke geschiedenis die duizenden jaren teruggaat. De echte geschiedenis begint met de komst van de Feniciërs. Het eiland heeft een strategische ligging in de Middellandse Zee. Rond 1550 werd Malta het hoofdkwartier van de kruisridders, belegerd door het Ottomaanse rijk. Na de bezetting van Napoleon werd Malta een Britse kolonie. En dat zou zo blijven tot de onafhankelijkheid van deze dwergstaat in 1964.

Bezoek de oude hoofdstad Mdina, een prachtig ommuurde stad met smalle straatjes en historische architectuur. Ontdek ook de tempels van Ħaġar Qim en Mnajdra, prehistorische tempels die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staan. Er wordt gezegd dat ze ouder zijn dan de Egyptische piramides en Stonehenge.

Er is op dit veelzijdig eiland het hele jaar door een bruisende en goedgevulde culturele agenda. Geniet van festivals zoals het Malta International Arts Festival. Het Malta Jazz Festival en het feest van Santa Marija in augustus. Dat laatste is een katholiek feest, het is ter ere van de hemelopneming van Maria.  Tijdens deze viering feest het hele eiland. Er is vuurwerk en er zijn kleurrijke optochten.

Zon, zee en culinaire genoegens

Malta staat bekend om zijn kristalhelder water en de mooie stranden. Bezoek Golden Bay, Mellieħa Bay of Blue Lagoon op het nabijgelegen eiland Comino om te genieten van zonnebaden, zwemmen en snorkelen. Ook watersporten kun je in bijna alle badplaatsen van Malta. Waterski, parasailen en jetski zijn enkele voorbeelden van activiteiten die erg in trek zijn.

Malta is een populaire bestemming voor duikers van over de hele wereld. Het biedt talloze duiklocaties met prachtige onderwaterlandschappen. Daal af in onderwatergrotten en verken verdronken scheepswrakken. Het wrak van de MS Zenobia is een van de bekendste duiklocaties in de Middellandse Zee. Maar doe het wel onder begeleiding voor je eigen veiligheid.

Maak kennis met de heerlijke Maltese keuken. Een keuken die rijk en gevarieerd is dankzij de invloeden van de Middellandse Zee, Italië en Noord-Afrika. Probeer traditionele gerechten zoals pastizzi, dat zijn bladerdeeghapjes met een hartige vulling. Of probeer de fenkata, een stoofpot van konijn en eet er ftira, de lokale broodjes bij.

Picture of Valerina Prins

Valerina Prins

Van je hobby, je werk maken. Dat was mijn doel en dat is gelukt. Ik reis de hele wereld over en schrijf voor Allinclusive.nl regelmatig over de meest uiteenlopende onderwerpen.

Populaire bestemmingen

EgypteSpanje, Griekenland, Turkije, Duitsland, Nederland, PortugalCuracao, Bora Bora, Dominicaanse republiek, Santorini, Aruba, Sharm el Sheikh, Malediven, Mexico

Populaire berichten

Gerelateerde artikelen

Vond je dit een leuk artikel? Wellicht zijn de volgende berichten ook interessant voor je?

Via welke organisatie boek jij het liefste jouw vakantie?