Vakantie Amalfikust

De Amalfikust is een van de allermooiste kusten van Europa met allerlei gekleurde huisjes die tegen de kliffen zijn opgebouwd. Combineer dit met het uitzicht op de helderblauwe zee en je bevindt je op een prachtige en befaamde plek in Italië. De kust staat zelfs op de UNESCO werelderfgoedlijst. Voor de kust dobberen veel boten en luxe jachten want ook dat is de Amalfikust, luxe en glamour. Vakanties naar de Amalfikust zijn de laatste jaren enorm in populariteit toegenomen. Dat is niet gek ook want je vindt hier alles voor een fantastische vakantie; gezellige dorpjes, goed eten, mooie stranden en natuur en prachtige uitzichten. 

Goedkope Amalfikust vakanties in 2023

Leuk om te weten is dat de Amalfikust is vernoemd naar het dorpje Amalfi, het dorpje dat zowel geografisch als historisch de kern van de gehele Amalfikust is. Voor een vakantie aan de Amalfikust kan je het beste vliegen op Napels en vanuit daar verder reizen naar één van de dertien dorpjes gelegen aan de Amalfikust. Het beste is om dit te doen met het openbaar vervoer of de taxi. Het is natuurlijk ook mogelijk om een auto te huren en zelf erheen te rijden maar vanwege de enorme drukte op de weg in het zomerseizoen adviseren we om dit niet te doen. Vanuit Napels kan je ook met de boot naar de Amalfikust, deze tocht duurt ongeveer 2 uur en is een ontzettend leuke manier om de schoonheid van de Amalfikust vanaf het water te bewonderen. 

Goedkope Amalfikust vakantie

912 AanbiedingenBekijken
95 AanbiedingenBekijken
221 AanbiedingenBekijken
412 AanbiedingenBekijken
567 AanbiedingenBekijken
821 AanbiedingenBekijken
93 AanbiedingenBekijken
197AanbiedingenBekijken

Op vakantie naar de Amalfikust

De Amalfikust bestaat uit 13 gemeenten, sommige liggen direct aan de kust en anderen liggen iets hoger gelegen, meer het binnenland in. Welk dorpje je ook kiest, je zal ultiem genieten. Hou er wel rekening mee dat de hoger gelegen dorpjes lastiger bereikbaar zijn, soms alleen te voet via steile trappetjes. Afhankelijk van de lengte van je vakantie aan de Amalfikust adviseren we om in meerdere dorpjes te verblijven, zo zie je al het moois dat de Amalfikust te bieden heeft. Ontdek de prachtige stranden aan de Tyrreense Zee, maar geniet ook zeker van de fantastische vergezichten wanneer je in een hoger gelegen dorpje verblijft. Elk dorpje heeft zijn eigen charmes en we raden ook zeker aan om meerdere dorpjes te bezoeken of in meerdere dorpjes een paar dagen te verblijven.

Daarom boek je via Allinclusive.nl
all inclusive vakantie boeken
"Wij zijn net terug van vakantie. Het was genieten. Dankzij Allinclusive.nl waren wij €591,00 goedkoper uit. "
Kirsten Poort
Financial Controller

Waarom op vakantie naar de Amalfikust?

Er zijn verschillende georganiseerde tours die je kan boeken om zoveel mogelijk van de Amalfikust te bekijken in een korte periode. Als je weinig dagen vakantie hebt adviseren we ook zeker om deze tour te boeken. Het aanbod is enorm en heel divers, dit kan met een bootje, met een auto of zelfs wandelend. Het leukste is een privé tour of met een kleine groep. Ben je ook geïnteresseerd om de omgeving van de Amalfikust te ontdekken, dan kan je een paar dagen in Napels verblijven. Of breng een bezoek aan de Vesuvius, de ruïnes van Pompei of één van de kleine eilandjes voor de kust Prochica, Ischia of Capri. Dit gebied van Italië is prachtig en je zal hier je ogen uitkijken.

    Meer vakantielanden
    Partners van Allinclusive.nl
    Via welke organisatie boek jij het liefste jouw vakantie?