96% van de klanten bevelen Allinclusive.nl aan*

Betrouwbare partners

Unieke & voordelige arrangementen

Méér dan 15 jaar dé specialist

Hoe ga je het beste voorbereid op een all-inclusive vakantie?

Picture of Valerina Prins

Valerina Prins

Een all-inclusive vakantie is de perfecte manier om te ontspannen en te genieten zonder je zorgen te hoeven maken over bijkomende kosten. Van eten en drinken tot entertainment en activiteiten, alles is inbegrepen als je zo’n vakantie boekt. Maar om echt geheel zorgeloos te kunnen genieten van je vakantie is het toch belangrijk dat je wat voorbereiding treft. Van vooraf activiteiten plannen tot je reisverzekering vergelijken. We geven je wat tips om goed voorbereid op je all-inclusive vakantie te gaan! 

Kies de juiste bestemming

De eerste stap in het plannen van je all-inclusive vakantie is het kiezen van de juiste bestemming. Wat wil je het liefst doen op vakantie? Wil je alleen maar bij het zwembad liggen of er juist ook op uit voor culturele bezienswaardigheden of avontuurlijke activiteiten? Lees reviews en doe onderzoek naar de verschillende resorts voordat je een keuze maakt. Niet alle all-inclusive resorts zijn namelijk hetzelfde. Het is belangrijk om te weten wat er precies is inbegrepen in je verblijf. Sommige resorts bieden bijvoorbeeld alcoholische drankjes, uitgebreide restaurants en exclusieve activiteiten aan, terwijl andere juist weer alleen de basisvoorzieningen bieden. Controleer ook of het resort familievriendelijk is als je met kinderen op reis gaat of dat het juist een adults-only resort is.

De reisverzekering

Een van de belangrijkste stappen in de voorbereiding van je vakantie is het afsluiten van een goede reisverzekering. Een reisverzekering biedt dekking voor onverwachte gebeurtenissen zoals medische noodsituaties, annuleringen, en verloren bagage. Je kunt kiezen voor een reisverzekering die je specifiek voor de vakantie afsluit, maar als je vaker per jaar op reis gaat, is een doorlopende reisverzekering ook wel slim. Voordat je een keuze kunt maken, moet je nagaan wat er voor jou belangrijk is op reis. Zo is een medische dekking, annuleringsverzekering, bagagedekking en noodhulp en repatriëring belangrijk om te hebben. Als je voor zulke kosten niet verzekerd bent, kan dit hoog oplopen mocht het nodig zijn. Lees altijd goed de voorwaarden om te zorgen dat de reisverzekering het beste aansluit bij jouw reis en wensen.

Plan je activiteiten

Hoewel ontspanning en tot rust komen vaak het hoofddoel is van een all-inclusive vakantie, kan het toch leuk zijn om verschillende activiteiten in de omgeving te doen. Je wilt immers ook wat van het land zien waar je bent! Je moet hierbij wel rekening houden dat sommige activiteiten erg populair zijn en daarom vooraf geboekt moeten worden. Zoek uit wat er in de omgeving te doen is en boek dit dan ook vooraf al. Zo weet je zeker dat je de activiteit kunt doen en dit helpt je ook om je tijd optimaal te benutten en ervoor te zorgen dat je niets mist.

Tijd om in te pakken

Hoewel je tijdens een all-inclusive vakantie veel voorzieningen binnen handbereik hebt, is het belangrijk om slim in te pakken. Zorg ervoor dat je kleding meeneemt die geschikt is voor de activiteiten die je van plan bent te doen. Denk aan zwemkleding, comfortabele schoenen voor wandelingen, maar ook nette kleding voor een avondje uit. Vergeet ook niet essentiële items zoals zonnebrandcrème, je zonnebril, en een hoed om je te beschermen tegen de zon. Als je naar een tropische bestemming gaat, kan insectenspray ook niet ontbreken in je tas.

Picture of Valerina Prins

Valerina Prins

Van je hobby, je werk maken. Dat was mijn doel en dat is gelukt. Ik reis de hele wereld over en schrijf voor Allinclusive.nl regelmatig over de meest uiteenlopende onderwerpen.

Populaire bestemmingen

EgypteSpanje, Griekenland, Turkije, Duitsland, Nederland, PortugalCuracao, Bora Bora, Dominicaanse republiek, Santorini, Aruba, Sharm el Sheikh, Malediven, Mexico

Populaire berichten

Gerelateerde artikelen

Vond je dit een leuk artikel? Wellicht zijn de volgende berichten ook interessant voor je?

Via welke organisatie boek jij het liefste jouw vakantie?