96% van de klanten bevelen Allinclusive.nl aan*

Betrouwbare partners

Unieke & voordelige arrangementen

Méér dan 15 jaar dé specialist

Geniet van een all inclusive vakantie op de Canarische eilanden

Picture of Esmeralda van Beek

Esmeralda van Beek

Toe aan een moment van ontspanning na een periode van hard werken of studeren? Kom volledig tot rust op een van de Europese eilanden, waarvan Tenerife en Gran Canaria goede voorbeelden zijn. Deze eilanden zijn al jaren zeer in trek bij Nederlandse en Belgische toeristen, mede door het aangename klimaat, de gastvrije bevolking en de luxe resorts die je er vindt. Naar welke van deze eilanden ben jij al eens geweest? Naast Tenerife en Gran Canaria zijn ook eilanden als Mallorca en Madeira populair. Er is veel te doen en te zien op het gebied van zowel natuur, als cultuur. 

Boek een vakantie naar het zonnige Gran Canaria

Net als Tenerife behoort ook Gran Canaria tot de Spaanse Canarische eilanden. Hoewel het eiland qua oppervlak niet het grootste is; woont meer dan de helft van de inwoners van deze Canarische eilanden op Gran Canaria. Snel alleen zul je hier dus niet zijn! Gran Canaria biedt haar gasten een zeer gevarieerd landschap, waarbij je gevarieerd wordt in bosachtige gebieden, berglandschappen en een droge woestijn. Aan de kust vind je tal van gezellige badplaatsen, waar het fijn vertoeven is. Geniet er van je all inclusive vakantie, strijk er neer voor een hapje en drankje en kom hier tot rust aan het strand. Liever een actieve vakantie? Op Gran Canaria valt veel te wandelen en te fietsen. 

Canarische eilanden ideaal voor een weekje vakantie

Fijn aan de verschillende Canarische eilanden is het feit, dat deze op zo’n vier tot vijf uur vliegen liggen van de Nederlandse luchthavens. Het maakt het een zeer geschikte vakantiebestemming voor een weekje weg in het voor- of najaar. Voor een weekje vakantie wil je vaak geen lange dag of nacht in het vliegtuig zitten. Daar komt bij dat de vluchten naar de Canarische eilanden zeker buiten het seizoen om relatief goedkoop zijn. Beperk je hierbij niet tot de vluchten vanaf Schiphol en Rotterdam-The Hague Airport; ook vanaf onder meer Düsseldorf en Brussel wordt op de Canarische eilanden gevlogen. Mogelijk vind je vanaf deze luchthavens goedkopere vluchten.

Bezoek de Canarische eilanden van het voorjaar tot het najaar

Hoewel je de Canarische eilanden het hele jaar door kunt bezoeken, wordt de periode lopend van het voorjaar tot en met het najaar als de beste reistijd gezien. Het is in deze periode gemiddeld tussen de 20 en 30 graden Celsius, waarbij geldt dat de temperaturen net als in Nederland en België het hoogst zijn in de maanden juli en augustus. Afhankelijk van het doel van je vakantie, luieren of activiteiten ondernemen, maakt dit de zomermaanden mogelijk minder geschikt. Het kan al snel te warm zijn voor een stevige wandeling of fietstocht door het bergachtige landschap op de Canarische eilanden.

Picture of Valerina Prins

Valerina Prins

Van je hobby, je werk maken. Dat was mijn doel en dat is gelukt. Ik reis de hele wereld over en schrijf voor vakantieboeken.nl regelmatig over de meest uiteenlopende onderwerpen.

Populaire bestemmingen

EgypteSpanje, Griekenland, Turkije, Duitsland, Nederland, PortugalCuracao, Bora Bora, Dominicaanse republiek, Santorini, Aruba, Sharm el Sheikh, Malediven, Mexico

Populaire berichten

Gerelateerde artikelen

Vond je dit een leuk artikel? Wellicht zijn de volgende berichten ook interessant voor je?

Via welke organisatie boek jij het liefste jouw vakantie?