96% van de klanten bevelen Allinclusive.nl aan*

Betrouwbare partners

Unieke & voordelige arrangementen

Méér dan 15 jaar dé specialist

De voordelen van een reistas op vakantie

Esmeralda van Beek

Esmeralda van Beek

Voor we daadwerkelijk op vakantie gaan, zijn we vaak druk bezig met het inpakken van onze koffer. Toch is het ook goed om eens in overweging te nemen om een reistas mee te nemen in plaats van een koffer. Helemaal wanneer je met de auto gaat, heeft het enorm veel extra voordelen ten opzichte van een koffer, waardoor je meestal veel meer mee kunt nemen. Wanneer je met de auto gaat, hoef je namelijk niet bang te zijn dat er met je koffer wordt gegooid, waardoor het eigenlijk onnodig is om een hardcase koffer mee te nemen. Toch zien we dat lang niet iedereen de voordelen van een reistas weet en willen deze dan ook graag met je bespreken.

Een reistas geeft je meer ruimte

Wanneer je met de auto op vakantie gaat, dan is het zonde om koffers mee te nemen. Mits je natuurlijk een caravan hebt en aan ruimte geen gebrek. Omdat dit vaak niet het geval is, is het goed te kijken naar het voordeel dat het je biedt als het gaat om de ruimte. Een koffer is natuurlijk hard en bijna niet te vervormen, terwijl een reistas dit wel is. Zo zal er bij de keuze voor koffers ontzettend veel onnodige ruimte in beslag, waar dit bij een tas niet het geval is. Een tas is veel eenvoudiger in te passen, waardoor je meer bagage kwijt kunt. Het enige waar je wel rekening mee moet houden, is dat je een tas vol met kleren niet helemaal in het hoekje drukt, aangezien je dan bij aankomst eerst mag gaan strijken. Hebben we je kunnen overtuigen en ga je online of in de winkel een reistas kopen? Let dan wel goed op de indeling van de tas.

Geen gedoe met harde koffers

Harde koffers zijn ideaal, maar nemen natuurlijk wel onnodig veel ruimte in beslag. Nu is dit voor in het vliegtuig niet zo erg, maar wel wanneer je met de auto op vakantie gaat. Omdat een koffer natuurlijk niet te vervormen is, ben je veel ruimte kwijt en is ook het meenemen van een koffer niet altijd even handig. Ook wanneer je vliegt en je bijvoorbeeld een wat kleinere auto hebt, is het een hele uitdaging om twee koffers van jezelf en eventueel ook nog de koffers van je kinderen mee te krijgen.

Stuk lichter qua gewicht

Nu zijn de meeste koffers tegenwoordig allang niet meer zo zwaar als vroeger en zijn ze vaak gemaakt van lichte materialen. Toch zien we dat een koffer nog altijd veel meer weegt dan een reistas, waardoor je dus ook minder mee kunt en mag nemen. Het enige waar je wel rekening mee moet houden, is dat een koffer is voorzien van wieltjes en op een druk vliegveld dus een stuk gemakkelijker is om mee te nemen. Denk er dus goed over na of het in het geval van een vliegvakantie ook voor jou handig is om met een grote reistas rond te moeten lopen. Uiteraard is het wel handig om een kleine tas mee te nemen, bijvoorbeeld in de vorm van handbagage. Deze tas kun je dan vervolgens ook tijdens je vakantie gebruiken.

Valerina Prins

Valerina Prins

Van je hobby, je werk maken. Dat was mijn doel en dat is gelukt. Ik reis de hele wereld over en schrijf voor vakantieboeken.nl regelmatig over de meest uiteenlopende onderwerpen.

Populaire bestemmingen

EgypteSpanje, Griekenland, Turkije, Duitsland, Nederland, PortugalCuracao, Bora Bora, Dominicaanse republiek, Santorini, Aruba, Sharm el Sheikh, Malediven, Mexico

Populaire berichten

Gerelateerde artikelen

Vond je dit een leuk artikel? Wellicht zijn de volgende berichten ook interessant voor je?

De leukste vakantietips

Eindelijk, de langverwachte vakantie is aangebroken! Zeg maar dag tegen de dagelijkse sleur en hallo tegen nieuwe avonturen. Kies je liever voor een culturele reis,

Lees Meer
Via welke organisatie boek jij het liefste jouw vakantie?