96% van de klanten bevelen Allinclusive.nl aan*

Betrouwbare partners

Unieke & voordelige arrangementen

Méér dan 15 jaar dé specialist

De beste reistips voor Costa Rica

Costa rica vakantie
Picture of Valerina Prins

Valerina Prins

Het prachtige land in Midden-Amerika heeft heel veel te bieden aan toeristen. Van de Arenal vulkaan, tot de prachtige natuurwouden, Tortuguero en het mooie strand in Samara. De hoofdstad San José staat ook wel bekend als opkomende gokstad. Je kent misschien de film met Justin Timberlake wel over het bonus casino in Costa Rica. De hoofdstad is om die reden vooral populair bij Amerikaanse en Canadese toeristen. Gelukkig heeft het land nog veel meer te bieden. Dit zijn onze reistips voor Costa Rica.

Corcovado Nationaal Park

Een van de eerste dingen op de lijst is er gelijk een die je niet mag overslaan. Corcovado National Park is een adembenemende locatie. Dit maak je maar één keer mee. Overal zijn de vogels, apen en andere dieren te zien. Het park is te bezoeken met een guide die je een volledige rondleiding geeft. De guide kan het best de dieren spotten en vertellen over het gebied. Een dagtour duurt ongeveer 6 uur en je moet er met de boot heen. Voor een excursie kan je dus het best de hele dag uittrekken.

La Fortuna

Costa Rica staat bekend om La Fortuna. De stad waar de meeste toeristen op af komen, waar het eten duurder is en overal de tourbedrijven klaar staan om je in te pakken. La Fortuna ligt ongeveer 2.5 uur van San José af en heeft een hoop te bieden. Naast de kerken en de kleurrijke tuinen wil je natuurlijk direct naar de Arenal Vulkaan.

La Fortuna heeft haar naam gekregen na een uitbarsting van Arenal. De stad is vrijwel ongeschonden weg gekomen doordat alle lava naar de andere kant van de vulkaan liep. Het is mogelijk om naar de vulkaan te wandelen. Dit kan gestopt worden als er te veel activiteit gemeten wordt. Om de dag af te sluiten is een bezoekje aan de La Fortuna Hot Springs een goed idee. 

Manuel Antonio

Het prachtige nationale park is opgericht in 1972. De bevolking van Costa Rica besloot dat het tijd was om dit zeldzame deel van het land te beschermen. Het gebied heeft een enorme biodiversiteit. Je loopt er op het strand, in het oerwoud en je kan snorkelen bij het koraal. In het bos wonen veel verschillende dieren. Als je stil genoeg bent komen ze vanzelf een kijkje nemen. Het park is goed te bereiken. Let wel op dat je geen kaartjes koopt van mensen die doen alsof ze bij het park horen. Tip: Koop de kaartjes online.

Monteverde

Onze laatste tip is Monteverde. Een slingerende weg door de bergen brengt je bij het dorp. Hier zijn een aantal hotels en restaurants te vinden. Dit maakt het verkennen van de omgeving net wat makkelijker. Monteverde is zo uniek omdat het bestaat uit Nevelwouden. Er zijn meer dan 3000 verschillende plantensoorten, 100 soorten zoogdieren, 400 vogelsoorten, 120 soorten reptielen, 490 vlinders en duizenden insecten. De nevel in het woud ontstaat door de warme lucht die tegen de berghelling botst en daardoor stijgt. Hierdoor condenseert het vocht tot kleine druppels: de nevel.

Picture of Valerina Prins

Valerina Prins

Van je hobby, je werk maken. Dat was mijn doel en dat is gelukt. Ik reis de hele wereld over en schrijf voor Allinclusive.nl regelmatig over de meest uiteenlopende onderwerpen.

Populaire bestemmingen

EgypteSpanje, Griekenland, Turkije, Duitsland, Nederland, PortugalCuracao, Bora Bora, Dominicaanse republiek, Santorini, Aruba, Sharm el Sheikh, Malediven, Mexico

Populaire berichten

Gerelateerde artikelen

Vond je dit een leuk artikel? Wellicht zijn de volgende berichten ook interessant voor je?

Via welke organisatie boek jij het liefste jouw vakantie?