96% van de klanten bevelen Allinclusive.nl aan*

Betrouwbare partners

Unieke & voordelige arrangementen

Méér dan 15 jaar dé specialist

Curaçao; De all-time nummer één reisbestemming

Picture of Esmeralda van Beek

Esmeralda van Beek

Soms worden er in de reisbranche opeens bestemmingen populair die we niet direct zagen aankomen, neem bijvoorbeeld Mexico. Opeens lijkt iedereen af te reizen naar dit land wat een aantal jaren geleden nog als zeer gevaarlijk te boek stond. Maar er zijn ook bestemmingen die populair zijn, populair blijven en eigenlijk alleen maar populairder worden. Wanneer er gekeken wordt naar de ontwikkeling in prijzen, ervaringen en het aanbod is er maar één ding te concluderen. De ultieme bestemming van vakantie vierend Nederland is toch wel… Curaçao. Waarom Curaçao ondanks de populariteit nog steeds een enorm goed idee is? Lees snel verder.

Het klimaat

In Spanje is het in de zomer héél heet in de winter net te koud. Het weer in Curaçao? Het hele jaar rond tussen de 26 en 32 graden. Kortom, altijd perfect vakantieweer. Dat is ook de reden dat mensen in de herfst en winter massaal online tickets naar Curacao kopen. Door het tropische klimaat regent het af en toe wel flink, maar dat is vooral in de nacht en zorgt ervoor dat het eiland mooi groen is. Daarnaast zijn deze buien nooit van lange duur. In tegenstelling tot veel andere Caribische eilanden zoals Barbados, de Dominicaanse Republiek en Sint-Maarten, ligt Curaçao niet in het orkaangebied. De kans op een flinke orkaan is dan ook héél klein.

Tikje Nederland

Nederland en Curaçao maken natuurlijk beide deel uit van het Koninkrijk der Nederlanden. Dit zorgt ervoor dat je in veel gevallen gewoon Nederlands kunt spreken, al wordt een aantal woordjes Papiaments spreken ook zeer gewaardeerd door de lokale bevolking. Maar zin in een broodje pindakaas? Nederlandse producten zijn volop in de winkels -zoals de lokale AH-look-a-like Van den Tweel- verkrijgbaar. Soms toch lekker na dagenlang ‘buitenlands’ eten. Daarnaast is Curaçao voor een Caribisch eiland behoorlijk groot en telt het bijna 150.000 inwoners. Het kent daarmee nog volop ruimte voor nationale invloeden en gewoonten. Het gevoel dat je overspoeld wordt met andere toeristen? Dat valt dan ook reuze mee!

Cultuur en natuur

Natuurlijk zijn er op Curaçao veel prachtige hotels en faciliteiten. Van boutique hotels tot all inclusive resorts, op Curaçao is het aanbod ruim. Maar dit onderscheidt Curaçao niet van andere bestemmingen. Waar het zich wel in onderscheidt? In het aanbod van cultuur én natuur. Wat veel mensen niet weten is dat Curaçao over een stad beschikt vol met UNESCO wereld erfgoed.

Willemstad is de hoofdstad van Curaçao en wordt gekenmerkt door prachtige gekleurde pandjes waar de Handelskade inclusief de bekende Pontjesbrug het hoogtepunt van zijn. Zo is het heerlijke strand ook nog te combineren met een paar culturele bezoekjes. Daarnaast kent Curaçao ook nog veel ongerepte natuur, zowel op het land als in de zee. Van schilpadden in de zee tot leguanen in de boom. De flora en fauna is indrukwekkend. Een bezoekje aan het Christoffelpark is dan ook niet over te slaan. Neem wel je wandelschoenen mee!

Leuke activiteiten op Curaçao

Watersporten

Curaçao is omringd door prachtig helderblauw water en dat biedt volop mogelijkheden voor watersportliefhebbers. Zo kun je bijvoorbeeld heerlijk snorkelen of duiken tussen de kleurrijke vissen en koralen die in de wateren rondom het eiland leven. Er zijn verschillende duikscholen waar je terecht kunt voor een duikcursus, of je nu beginner bent of al ervaren. Daarnaast kun je ook kajakken, suppen of zeilen langs de kustlijn en genieten van het adembenemende uitzicht op het eiland. Voor de avontuurlijke types is er ook de mogelijkheid om te gaan diepzeevissen en misschien wel een marlijn of barracuda aan de haak te slaan.

Eilandtour

Wil je graag meer van het eiland zien dan alleen de stranden? Dan is een eilandtour een aanrader. Je kunt bijvoorbeeld een auto of scooter huren en op eigen tempo het eiland verkennen. Rijd langs de noordkust waar je de ruige kustlijn en de woeste zee kunt bewonderen. Stop onderweg bij een van de vele lokale restaurantjes voor een lekkere lunch met verse vis of kip. Rijd ook langs de zuidkust waar je prachtige baaien en lagunes kunt vinden, zoals de Blauwe Lagoon en de Grote Knip. Bezoek ook de historische landhuizen en plantages die herinneren aan de tijd van de slavernij en leer meer over de geschiedenis van het eiland.

Festivals en evenementen

Curaçao is niet alleen populair vanwege het heerlijke weer en de mooie stranden, maar ook vanwege de vele festivals en evenementen die er het hele jaar door worden georganiseerd. Zo is er in januari het Curaçao Carnaval, een kleurrijk en uitbundig feest met optochten en muziek. In maart vindt het Curaçao International Film Festival Rotterdam plaats, waar internationale films worden vertoond. In april kun je genieten van het BlueSeas Festival, een muziekfestival waar internationale en lokale artiesten optreden. En in september is er het Curaçao North Sea Jazz Festival, een van de grootste jazzfestivals in het Caribisch gebied met bekende artiesten uit binnen- en buitenland. Er is dus altijd wel iets te beleven op Curaçao!

Kortom, wanneer we bovenstaande allemaal samenvatten is niet anders dan te concluderen dat Curaçao inderdaad als een droombestemming klinkt en dat ook is. De prijzen zijn wellicht wel wat hoger dan een goedkoop ticket richting Zuid-Europa. Het is dan misschien ook niet een bestemming die je ieder jaar bezoekt, maar het is wel een bestemming die een prominente rol op jouw wishlist qua reizen verdient. Dit tropische eiland, dat moet je gewoon een keer gezien hebben in je leven!

Picture of Valerina Prins

Valerina Prins

Van je hobby, je werk maken. Dat was mijn doel en dat is gelukt. Ik reis de hele wereld over en schrijf voor vakantieboeken.nl regelmatig over de meest uiteenlopende onderwerpen.

Populaire bestemmingen

EgypteSpanje, Griekenland, Turkije, Duitsland, Nederland, PortugalCuracao, Bora Bora, Dominicaanse republiek, Santorini, Aruba, Sharm el Sheikh, Malediven, Mexico

Populaire berichten

Gerelateerde artikelen

Vond je dit een leuk artikel? Wellicht zijn de volgende berichten ook interessant voor je?

Via welke organisatie boek jij het liefste jouw vakantie?