96% van de klanten bevelen Allinclusive.nl aan*

Betrouwbare partners

Unieke & voordelige arrangementen

Méér dan 15 jaar dé specialist

All-inclusive betekent niet overal hetzelfde

Picture of Esmeralda van Beek

Esmeralda van Beek

Wanneer je de magische woorden all-inclusive hoort, denk je wellicht aan zonovergoten strandresorts waar maaltijden, drankjes en entertainment in overvloed komen. Dat kan, maar is niet altijd het geval. Dit komt doordat all-inclusive niet overal hetzelfde betekent. Zoals alle vakantieparken hun eigen prijzen hebben, hebben ze ook hun eigen voorwaarden en formules. Afhankelijk van de locatie en het type accommodatie kan de inhoud van een all-inclusivepakket sterk verschillen.

Alles inclusief, maar tot op zekere hoogte

Over het algemeen omvat een all-inclusivearrangement verblijf, maaltijden, snacks en drankjes. Soms bevat het pakket ook bepaalde activiteiten. Het is in de praktijk belangrijk om goed te controleren wat het resort aanbiedt. Bij sommige plaatsen zijn bijvoorbeeld bepaalde drankjes uitgesloten of zijn (alcoholische) dranken slechts tussen bepaalde uren inbegrepen. Ook activiteiten, zoals watersporten, kunnen extra kosten met zich meebrengen. In ieder geval is het bijna altijd zo dat bepaalde diensten uitgesloten zijn. Het gaat dan vooral om massages en spadiensten, excursies buiten het resort, speciale dineravonden of à-la-carterestaurants. In dergelijke gevallen kun je met extra kosten te maken krijgen. Soms krijg je wel korting. In ieder geval is het verstandig om vooraf na te gaan welke extra kosten je kunt verwachten tijdens je verblijf.

Center Parcs als voorbeeld voor de sector

Bij Center Parcs betekent all-inclusive veel meer dan je misschien gewend bent. Dit is niet zomaar een plek waar je verblijft, het is een compleet pakket waarmee je volop kunt genieten van de natuur en kwaliteitstijd met elkaar. Talloze activiteiten zijn inbegrepen en elk aspect van je verblijf is zorgvuldig gepland om comfort en vermaak te garanderen. Dit van het moment van aankomst tot de vertrekdag. Dit geldt niet alleen in Nederland, maar bijvoorbeeld ook bij een Duits vakantiepark van Center Parcs. Daar biedt men vergelijkbare ervaringen die net zo uitgebreid zijn. Ook is er de mogelijkheid om tot 21 dagen voor aankomst gratis om te boeken. Dit biedt flexibiliteit, wat bijdraagt aan een zorgeloze vakantie-ervaring.

All-inclusive is niet altijd de beste optie

Veel mensen die kiezen voor een all-inclusivevakantie doen dit vanwege het gemak en de voordelen die het biedt. Toch is het niet voor iedereen de beste optie. Stel jezelf vooral de vraag wat jij écht belangrijk vindt op vakantie. Als je het liefst de hele dag op het resort blijft en geniet van het gemak van niet te hoeven nadenken over maaltijden en activiteiten, dan is all-inclusive naar alle waarschijnlijkheid een goede keuze voor jou. Maar als je graag de lokale cultuur verkent, uit eten gaat in lokale restaurants of zelf dagtrips plant, biedt een all-inclusivepakket wellicht niet de flexibiliteit die je zoekt.

Controleer ook goed wat er wel en niet inbegrepen is in het pakket. Zaken zoals alcoholische drankjes van internationale merken, cocktails, speciale diners of bepaalde activiteiten kunnen soms extra kosten met zich meebrengen. Dit kan ervoor zorgen dat je vooral toegang krijgt tot maaltijden en drankjes waar je minder zin in hebt, wat natuurlijk ook niet de bedoeling kan zijn. Door je eigen voorkeuren af te wegen tegen het aangeboden pakket, en de gehanteerde prijzen, kun je bepalen of een all-inclusivevakantie écht de beste optie voor je is.

Picture of Valerina Prins

Valerina Prins

Van je hobby, je werk maken. Dat was mijn doel en dat is gelukt. Ik reis de hele wereld over en schrijf voor vakantieboeken.nl regelmatig over de meest uiteenlopende onderwerpen.

Populaire bestemmingen

EgypteSpanje, Griekenland, Turkije, Duitsland, Nederland, PortugalCuracao, Bora Bora, Dominicaanse republiek, Santorini, Aruba, Sharm el Sheikh, Malediven, Mexico

Populaire berichten

Gerelateerde artikelen

Vond je dit een leuk artikel? Wellicht zijn de volgende berichten ook interessant voor je?

Via welke organisatie boek jij het liefste jouw vakantie?