96% van de klanten bevelen Allinclusive.nl aan*

Betrouwbare partners

Unieke & voordelige arrangementen

Méér dan 15 jaar dé specialist

5 redenen waarom Aruba een fantastisch vakantieland is

Esmeralda van Beek

Esmeralda van Beek

Aruba wordt steeds populairder als vakantieland onder Nederlanders. Jaarlijks zijn er steeds meer Nederlanders te vinden op het eerste ABC-eiland. Het gunstige klimaat en de prachtige stranden zijn hier de reden voor. In dit artikel lees je de 5 redenen waarom Aruba een fantastisch vakantieland is.

Heerlijke weer 

In Aruba is het over het hele jaar fantastisch weer. Over het hele jaar heen is het gemiddeld 28 graden. Ook valt er heel weinig regen. In april, mei, juni, juli en augustus valt er het minste regen. De gemiddelde neerslag is 10 millimeter per maand. In de maanden november en december valt er het meest regen.

Het is belangrijk om hier vooraf rekening mee te houden.

Mooie stranden

Op Aruba heb je tientallen mooie stranden. Wanneer je het eiland bezoekt, mag je dit absoluut niet missen. Eagle Beach, Palm Beach, Baby Beach en Druif Beach zijn de populairste stranden.

Heerlijk eten

Op Aruba  kun je heerlijk eten. Pan bati, Funchi en Stoba zijn gerechten die op het eiland vaak gegeten worden. Ook Bakbanaan en Salsa criolla zijn populaire gerechten op het eiland.

Veel bezienswaardigheden

Ook heb je op het eerste ABC-eiland tal van bezienswaardigheden. Airkok National Park is het grootste nationale park van het eiland. Je kunt hier dieren zien die je nergens anders ziet. Alto Vista Kapel is een kleine kerk op het eiland, het wordt ook gezien als één van de populairste bezienswaardigheden. De hoofdstad van het eiland, Oranjestad, is ook het bezoeken waard. 

Nachtleven

Het nachtleven op Aruba is in de afgelopen jaren behoorlijk in populariteit gestegen. Mambo Beach, The Strip en Charlie’s bar zijn populaire bars op het eiland. Een vakantie op Aruba is populairder dan ooit.

Veelgestelde vragen

Wat zijn de kosten van een vakantie op Aruba?

Een vakantie op Aruba kost gemiddeld 2.000 euro per persoon. Je kunt gemakkelijk besparen op je vakantie door in het laagseizoen naar het eiland te gaan. Je kunt het zo goedkoop en duur maken als je zelf wilt. 

Waar moet je op letten wanneer je naar Aruba gaat?

Je moet letten op de veiligheid en op het weer. Daarnaast betaal je op Aruba in Aruban Florin.

Valerina Prins

Valerina Prins

Van je hobby, je werk maken. Dat was mijn doel en dat is gelukt. Ik reis de hele wereld over en schrijf voor vakantieboeken.nl regelmatig over de meest uiteenlopende onderwerpen.

Populaire bestemmingen

EgypteSpanje, Griekenland, Turkije, Duitsland, Nederland, PortugalCuracao, Bora Bora, Dominicaanse republiek, Santorini, Aruba, Sharm el Sheikh, Malediven, Mexico

Populaire berichten

Gerelateerde artikelen

Vond je dit een leuk artikel? Wellicht zijn de volgende berichten ook interessant voor je?

De leukste vakantietips

Eindelijk, de langverwachte vakantie is aangebroken! Zeg maar dag tegen de dagelijkse sleur en hallo tegen nieuwe avonturen. Kies je liever voor een culturele reis,

Lees Meer
Via welke organisatie boek jij het liefste jouw vakantie?