Vakantie met hond

Heb je een trouwe viervoeter? Dan zie je het ongetwijfeld niet zitten om zonder hem/haar op vakantie te gaan. Gelukkig kun je ook van een heerlijke vakantie met hond kiezen. Dit doe je het beste in eigen land. Je kunt in dat geval gewoon met de auto naar de vakantiebestemming rijden. Zeker als je hond aan autorijden gewend is, is dit voor hem/haar geen opgave.

Met de hond op vakantie

Als je met de hond op vakantie gaat, zijn er een paar zaken waar je goed aan moet denken:

Alle benodigdheden

Normaal gesproken neem je op vakantie alleen spullen voor jezelf en eventueel je kinderen mee. Als je met je hond op vakantie gaat, heb je echter veel meer benodigdheden nodig. Denk aan een slaapplek voor hem/haar, aan hondenvoer, aan hondenspeelgoed en aan eventuele verzorgingsproducten.

De accommodatie

Je kunt niet zomaar in elke accommodatie met een hond verblijven. Het is daarom zaak om op zoek te gaan naar een accommodatie waarin honden toegestaan is.

Vervoer

Uiteraard heb je ook met het vervoer naar de vakantiebestemming te maken. Zoals we hierboven al aangegeven hebben, is het advies om met de auto op vakantie te gaan. Je kunt eventueel ook met je hond met het vliegtuig op vakantie gaan, maar dit vinden lang niet alle honden even fijn. Ook heb je hier de nodige documenten voor nodig.

Weer & klimaat

Een hond kan niet zo goed tegen de warmte als dat mensen kunnen. Het is daarom niet verstandig om met je hond naar een bloedheet land toe te gaan. Verblijf je in eigen land met je hond? Ook dan moet je goed met de weersverwachtingen rekening houden.

Daginvulling

Je hebt uiteraard ook met een andere vorm van daginvulling te maken. Het is niet aan te raden om de gehele dag op pad te gaan en je hond alleen thuis te laten. Dit is vervelend voor je hond en het geeft je mogelijk zelf ook geen gerustgesteld gevoel. Pas daarom je daginvulling aan, zodat je lekker samen met je hond kunt genieten.

Bekijk direct de goedkoopste vakantie met hond

912 AanbiedingenBekijken
95 AanbiedingenBekijken
221 AanbiedingenBekijken
412 AanbiedingenBekijken
567 AanbiedingenBekijken
821 AanbiedingenBekijken
93 AanbiedingenBekijken
197 AanbiedingenBekijken

Leuke ideeën voor een vakantie met je hond

Spreekt een vakantie met je hond je nu al aan? Dan is het zaak om op zoek te gaan naar een leuke bestemming. Mogelijk kun je voor een all inclusive vakantie met hond te kiezen. Zowel jij als je hond worden hierbij in de watten gelegd, waardoor het op-en­-top genieten is. Houd er wel rekening mee dat een hond niet in alle hotels toegestaan is. Bovendien is het in veel hotels simpelweg niet praktisch om een hond mee te nemen.

Wat dan wel een goed idee is? Een vakantiewoning met omheinde tuin in eigen land boeken. Je kunt hier lekker tot rust komen, leuke dingen doen en veel plezier samen met je hond maken. Zeker als de tuin volledig omheind is, kan je hond veilig veel tijd buiten doorbrengen.

Daarom boek je via Allinclusive.nl
all inclusive vakantie boeken
"Wij zijn net terug van vakantie. Het was genieten. Dankzij Allinclusive.nl waren wij €591,00 goedkoper uit. "
Kirsten Poort
Financial Controller
Populaire all inclusive vakantie landen

Bestemmingen all inclusive met hond

Wil je in eigen land van een heerlijke vakantie met je hond boeken? Kijk dan eens naar deze bestemmingen:

  • Zeeland. Dit is zonder twijfel een van de mooiste provincies van ons land. Je geniet in Zeeland van de fraaie binnenlanden, maar uiteraard ook van de fraaie kustlijn. In de aanwezige natuurgebieden kun je in ieder geval prachtige wandelingen met je hond maken.
  • Ameland. Dat wat voor Zeeland geldt, geldt ook voor Ameland. Overigens geldt dit ook voor andere Waddeneilanden, maar Ameland wordt volgens velen gezien als het meest hondvriendelijke Waddeneiland. Op dit eiland is het in ieder geval geweldig vertoeven. Zowel voor jou als voor je trouwe viervoeter.
  • De Veluwe. De Veluwe behoort ook zeker tot de mooiste gebieden van ons land. Je kunt hier heerlijk met je hond wandelen, maar je moet wel goed de regels in acht nemen. Het is niet overal op de Veluwe toegestaan om je hond los te laten lopen.

 

Kortom: je kunt in eigen land van een heerlijke vakantie met je hond genieten. Ga vooral op zoek naar een bestemming waar fraaie natuur te vinden is. Daar kun je prachtige wandelingen met je hond maken. Is je hond ’s avonds uitgeteld? Dan heb je geen kind meer aan hem of haar. Samen met je gezin geniet je ondertussen van een heerlijke vakantie. Aan het einde van de dag heeft iedereen een voldaan gevoel, inclusief je lieve hond.

Partners van Allinclusive.nl
Via welke organisatie boek jij het liefste jouw vakantie?