Vakantie hemelvaart

Hemelvaartsdag is in ons land een officiële feestdag. Dit houdt in dat nagenoeg iedereen vrij is en dat je op deze dag iets leuks kunt doen. Dit geldt niet alleen voor Hemelvaartsdag, maar ook voor Pinksteren. Deze feestdagen volgen elkaar snel op, waardoor je tijdens hemelvaart prima op vakantie kunt gaan.

Deze periode leent zich prima om enkele vrije dagen te nemen. Dat stelt je namelijk in staat om langer op vakantie te gaan, zonder heel veel vrije dagen in te leveren. Dit duiden we graag aan met een voorbeeld van Hemelvaartsdag 2023. Ook in de komende jaren kun je dit voorbeeld opvolgen, maar dan met andere data.

Hemelvaart vakantie

Hemelvaart 2023 valt op donderdag 18 mei. Op die dag ben je vrij, waarna je eventueel ook vrijdag 19 mei vrij kunt nemen. Dit betekent dat je van 18 mei tot en met zondag 21 mei van een korte vakantie of weekendje weg kunt genieten.

Pak je het liever nog iets grootser uit? Dan is het goed om te weten dat Pinksteren op 28 mei en 29 mei 2023 valt. Dit betekent dat je vanaf donderdag 18 mei tot en met 29 mei vrij kunt nemen. Op donderdag 18 mei heb je sowieso al vrij, terwijl dit ook voor maandag 29 mei valt. Je hoeft dus twee vakantiedagen minder op te nemen.

Bekijk direct de goedkoopste vakantie hemelvaart

912 AanbiedingenBekijken
95 AanbiedingenBekijken
221 AanbiedingenBekijken
412 AanbiedingenBekijken
567 AanbiedingenBekijken
821 AanbiedingenBekijken
93 AanbiedingenBekijken
197AanbiedingenBekijken

Hemelvaart vakantie boeken

Je hemelvaart vakantie kun je op tal van manieren invullen. Je kunt een weekendje weg gaan in eigen land, je kunt een citytrip maken of je kiest voor een verdere reis. Ook is het leuk om een vakantiehuis tijdens hemelvaart te huren, bijvoorbeeld in ons land of in België.

Hoe je je vakantie in gaat vullen, hangt uiteraard van je wensen af. Je hebt ook met de weersverwachtingen te maken. Wordt er gedurende hemelvaart goed weer voorspeld in ons land? Dan is het des te leuker om bijvoorbeeld een vakantiehuis in ons land te boeken.

Ziet het weer er niet zo goed uit? Dan kun je altijd nog voor een last minute naar het buitenland kiezen. Of wil je sowieso naar het buitenland op vakantie gaan tijdens hemelvaart? Bekijk dan de all inclusive deals op deze website. Met deze deals geniet je van een heerlijke, onbezorgde en goedkope all inclusive vakantie in het buitenland.

Daarom boek je via Allinclusive.nl
all inclusive vakantie boeken
"Wij zijn net terug van vakantie. Het was genieten. Dankzij Allinclusive.nl waren wij €591,00 goedkoper uit. "
Kirsten Poort
Financial Controller
Populaire all inclusive vakantie landen

Waar ga je naar toe met hemelvaart?

De mogelijkheden qua bestemmingen zijn divers. Dit komt onder meer door de periode in het jaar. Zoals hierboven al aangegeven, valt hemelvaart in 2023 in mei. Dit is ook in de komende jaren het geval, aangezien hemelvaart altijd tussen 30 april en 3 juni bestaat.

Aangezien dit het late voorjaar is, is het in veel landen al lekker weer. Dit is het geval in veel Europese landen, maar ook in landen op andere continenten. Hierdoor kun je tijdens hemelvaart al van een lekkere zonvakantie genieten.

Je kunt echter ook prima voor een leuke citytrip kiezen. Ga bijvoorbeeld naar Rome, Barcelona, Ljubljana of een van de andere leuke steden in Europa. Tijdens zo’n citytrip maak je je hoofd even leeg en kom je in een andere cultuur terecht. Je geniet bovendien van hetgeen de stad te bieden heeft.

Al met al kun je tijdens hemelvaart voldoende kanten op. Als je het groots aan wilt pakken, kun je ook naar bijvoorbeeld Curaçao, Mexico of een andere overzeese bestemming. De mogelijkheden zijn eindeloos, dus zet goed je vakantievoorkeuren op een rijtje.

Waar wil je precies naar toe tijdens Hemelvaart? Waar ben je aan toe tijdens de komende hemelvaart vakantie? Hoeveel dagen vakantie wil/kun je opnemen? Dit zijn stuk voor stuk belangrijke vragen om aan jezelf te stellen.

Partners van Allinclusive.nl
Via welke organisatie boek jij het liefste jouw vakantie?