Vakantie aan de kust

Ben je gek op zon, zee en strand? Dan heb je geluk dat we in ons land over een prachtige kustlijn beschikken. De kustlijn is in ons land maar liefst 450 kilometer lang, waardoor je uit meer dan voldoende bestemmingen kunt kiezen. Een vakantie aan de kust in Nederland heeft opvallend veel te bieden

Denk je aan een vakantie aan de kust? Dan denk je mogelijk direct aan een van de tropische eilanden. In bijvoorbeeld Spanje is een kustlijn van bijna 5000 kilometer aanwezig, terwijl de kustlijn van Italië maar liefst 7600 kilometer lang is. Dit geeft duidelijk aan dat je in Europa op meer dan voldoende stranden tijd door kunt brengen. Gelukkig is dit dus ook in Nederland mogelijk. Veel mensen vergeten dit, maar een vakantie aan de kust in Nederland is simpelweg mogelijk.

Vakantie aan de kust Nederland

Een vakantie aan de kust in Nederland is opvallend veelzijdig. Dit komt onder meer doordat je op het strand en in de nabijgelegen gebieden voldoende kunt doen:

Zonnebaden en zwemmen

Met name op de dagen dat het in ons land lekker weer is, is het heerlijk om tijd op het strand door te brengen. Je kunt lekker zonnebaden, zwemmen en zelfs zandkastelen bouwen.

Wandelingen maken

De kustlijn van ons land leent zich ook prima voor het maken van wandelingen. Dit geldt overigens niet alleen voor het strand zelf, maar ook voor de duinen. Door sommige duinen in ons land kun je indrukwekkende wandelingen maken. Je hebt op dat moment mogelijk zelfs het idee dat je in een ander land bent.

Stadjes of dorpjes bezoeken

Aan de kust in ons land zijn talloze leuke stadjes en dorpjes te vinden. Wat te denken van Scheveningen, Zandvoort en Bergen? Dat zijn relatief grote stadjes, maar je kunt ook uit talloze kleine dorpjes kiezen. Leuke dorpjes aan de kust vind je bijvoorbeeld in Zeeland en op de Waddeneilanden.

Een vakantie aan de kust in Nederland leent zich voor alle gezelschappen. Wil je met je kinderen op vakantie gaan? Grote kans dat je kinderen zich geweldig vermaken op en rondom het strand. Of wil je graag met je hond op vakantie? Ook dan is een vakantie aan de kust in Nederland een ware aanraden. Je hond vindt het ongetwijfeld geweldig om een wandeling op het strand te maken. Uiteraard moet je voor je hond wel op zoek naar een accommodatie waarin honden toegestaan zijn.

Bekijk direct de goedkoopste vakanties aan de kust

912 AanbiedingenBekijken
95 AanbiedingenBekijken
221 AanbiedingenBekijken
412 AanbiedingenBekijken
567 AanbiedingenBekijken
821 AanbiedingenBekijken
93 AanbiedingenBekijken
197 AanbiedingenBekijken

Verblijven aan de kust in Nederland

Spreekt een vakantie aan de kust in Nederland jou volledig aan? Dan is het fijn om te weten dat je op veel plekken direct aan de kust kunt verblijven. Op sommige plekken is het zelfs mogelijk om op het strand te verblijven. Als je uit de ramen van je accommodatie kijkt, zie je niks anders dan strand en het zandwater.

Een van de beste adviezen die wij je kunnen geven, is om een huisje aan zee te boeken. In een dergelijk huisje aan zee kom je lekker tot rust en geniet je van het fraaie uitzicht. Ook is het vanuit dit huisje mogelijk om bijvoorbeeld de strandwandelingen te maken.

Bij een vakantie aan zee in ons land heb je keuze uit opvallend veel accommodaties. Zo kun je voor een klein strandhuisje boeken, maar ook uit grote villa’s. Om tot de beste accommodatie te komen, moet je uiteraard goed naar je reisgezelschap kijken.

Daarom boek je via Allinclusive.nl
all inclusive vakantie boeken
"Wij zijn net terug van vakantie. Het was genieten. Dankzij Allinclusive.nl waren wij €591,00 goedkoper uit. "
Kirsten Poort
Financial Controller
Populaire all inclusive vakantie landen

Waar kun je in ons land een vakantie aan de kust beleven?

Zoals eerder al aangegeven, beschikken we in ons land over een kustlijn van 450 kilometer lang. Deze kustlijn strekt zich uit de nodige provincies. In Zeeland, Zuid-Holland, Noord-Holland, Friesland en Groningen. Hieronder vallen uiteraard ook de Waddeneilanden.

Daarmee hebben we een eerste geweldige bestemming te pakken. De Waddeneilanden vormen een van de mooiste stukjes Nederland. Dit is aan de flora en fauna op de eilanden te danken, maar ook aan de kustlijn. Je kunt hier prachtige wandelingen maken en je vergapen aan de serene rust. Zeker als je in dichtbevolkt gebied woont, zijn de Waddeneilanden qua rust en natuur uniek.

Een andere geweldige bestemming is Zeeland. Het is niet voor niets dat hier veel Nederlandse toeristen naar toe trekken, maar ook veel Belgen en Duitsers. Zij hebben inmiddels ook door dat deze provincie veel te bieden heeft. Het unieke aan Zeeland is eigenlijk het totaalplaatje. De natuur is prachtig, terwijl ook bijvoorbeeld de Deltawerken indrukwekkend is. Tijdens je vakantie aan zee in Zeeland kun je deze provincie op je gemakje ontdekken.

Ook de provincies Noord-Holland en Zuid-Holland lenen zich prima voor een vakantie aan de kust. In deze provincies vind je meerdere grote steden die bijzonder geliefd zijn onder dagjesmensen. Als de zon schijnt, staan de wegen naar Scheveningen en Zandvoort bijvoorbeeld volledig vast. Dat is wel iets om goed rekening mee te houden bij het boeken van je vakantie aan de kust.

Partners van Allinclusive.nl
Via welke organisatie boek jij het liefste jouw vakantie?