Vakantie Alghero

In het noordwesten van Sardinië, aan de Middellandse zee die zich uitstrekt tot aan Spanje, ligt het ogenschijnlijk door de tijd onaangetaste Alghero. Voor de meesten minder bekend als vakantieoord dan de grotere steden Cagliari en Sassari, maar toch een respectabele Sardijnse stad met haar bijna 40.000 inwoners en tevens de derde universiteitsstad van Sardinië. Deze romantische stad laat zich bewonderen door de geplaveide straten die je langs haar prachtige kerken, sfeervolle piazza’s en aanbiddelijke kleine huisjes leiden. Alghero’s hoofdstrand ligt pal aan de stad en heeft heerlijk zacht zand dat langzaam afloopt in het water. De bevolking van Alghero staat erom bekend Algherees te spreken. Dit is een minderheidstaal die sterk verwant is aan het Catalaans aan de andere kant van de zee in Spanje. Sardinië werd in de middeleeuwen, na verschillende opstanden overgenomen door Catalaans sprekende kolonisten die de inheemse bevolking verdreven en Alghero opnieuw bevolkten. 

Goedkope Alghero vakanties in 2023

Hoewel Alghero in het algemeen goedkoper is dan Nederland, bloeit het toerisme tot een hoogtepunt in de zomer en is het daardoor relatief wat duurder voor een vakantie. Dit is ook de tijd dat het relatief duurder is om een vakantie te boeken naar Alghero. Voor goedkope vakanties in Alghero is het daarom slimmer om in het laagseizoen te gaan. Doordat Alghero een mediterraans klimaat heeft met hete zomers en milde winters, zijn de lente en herfst perfecte maanden om te gaan. Vanaf april kan het kwik de 20 graden al aan tikken en dat gaat niet meer omlaag tot aan november. Tijd genoeg dus om de drukte van de zomer te ontsnappen en nog steeds te genieten van het zonnetje voor een goedkopere prijs. Voor een strandvakantie boek je het best in september, aangezien de zee dan nog steeds een comfortabele temperatuur heeft. Die zal vanaf september geleidelijk dalen. De vliegtickets zullen rond deze tijd ook een stuk goedkoper zijn dan in het hoogseizoen.

Bekijk direct de volgende deals in Alghero

912 AanbiedingenBekijken
95 AanbiedingenBekijken
221 AanbiedingenBekijken
412 AanbiedingenBekijken
567 AanbiedingenBekijken
821 AanbiedingenBekijken
93 AanbiedingenBekijken
197 AanbiedingenBekijken

Op vakantie naar Alghero

In Alghero kun je makkelijk een week of twee vertoeven met al dat het te bieden heeft. Je kunt in het stadje zelf blijven om de Algherese sfeer op te snuiven, te genieten van het heerlijke Italiaanse eten en vanuit de stad zelf dagtripjes plannen naar de talrijke bezienswaardigheden in de omgeving. Je kunt Alghero ook aandoen als onderdeel van een hele rondreis door Sardinië. Lees zeker ook onze pagina over Sardinië voor meer informatie hierover. Ook is er de optie om een all inclusive vakantie in Alghero te boeken. Alghero heeft veel kwaliteitshotels en resorts, die voornamelijk aan het hoofdstrand gevestigd zijn dicht bij het centrum in de buurt.

Daarom boek je via Allinclusive.nl
all inclusive vakantie boeken
"Wij zijn net terug van vakantie. Het was genieten. Dankzij Allinclusive.nl waren wij €591,00 goedkoper uit. "
Kirsten Poort
Financial Controller

Waarom op vakantie naar Alghero?

    Er zijn tal van redenen waarom het waard is om de meest charmante en dynamische stad aan de noordwestkust van Sardinië te bezoeken als onderdeel van je vakantie. De stad zelf is adembenemend met archeologische bezienswaardigheden zoals de Nuraghe van Palmavera en de beroemde Grotten van Neptunus. De stad is ook een waar genot voor waterliefhebbers. Zo kun je er windsurfen, kitesurfen en duiken. Voor zeilliefhebbers is de Porto Conte baai een absoluut hoogtepunt dat je kunt bezichtigen door een zeiltocht te boeken bij een van de zeilscholen in de stad. De stranden van Alghero behoren tot de mooiste van Sardinië. Het is de ideale bestemming om culturele en culinaire ervaringen te combineren. Kristalhelder water, geheime baaien en ontspannende dennenbossen zijn slechts enkele van de kenmerken van het gebied. Tijdens je vakantie, kun je er een heleboel bezoeken, maar we lichten er alvast twee voor je uit:

    De eerste is spiaggia del Lazzaretto, gelegen in het noordelijke deel van Alghero in de richting van Porto Conte, Lazzaretto-strand. Dit strand dankt zijn naam aan de toren die op de rots achter het strand staat. De fraaiheid van deze badplaats ligt hem in de ongerepte natuur eromheen die bestaat uit zandstenen rotsen en ongerept groen die de heldere, frisse zee omringen. Wanneer je hier wat verder doorloopt, is het mogelijk om de vele baaien te bereiken waar je je kunt afzonderen van de drukte om helemaal tot rust te komen.

    Spiaggia delle Bombarde is onze tweede aanbeveling. Het strand van Bombarde ligt niet ver van Lazzaretto en springt in het oog met haar fijne witte zand dat de zee een prachtige transparante turquoise kleur geeft. De zee is omgeven door dik mediterraans struikgewas. Ideaal om even van de zon te ontsnappen en de schaduw op te zoeken. Dit strand is niet heel lang dus je kunt hier het beste in de vroege ochtenduren naar toe gaan om de drukte te vermijden en van de natuur te genieten. Beiden stranden hebben verschillende kiosks, barretjes en restaurants waar je jezelf tegoed kunt doen aan de lokale visspecialiteiten.

    Via welke organisatie boek jij het liefste jouw vakantie?