Vakantie Argelès-sur-Mer

Argelès-sur-Mer is een stad en badplaats aan de Middellandse Zeekust van Frankrijk. In het uiterste zuidoostelijke puntje grenst het aan Catalaans Spanje en bevindt het zich in het deel van de kust dat bekend staat als de Côte Vermeille. Het ligt in een aantrekkelijke natuurlijke omgeving met lage heuvels van de oostelijke Pyreneeën, het massif des Albères achter het strand en de berg Canigou daarachter nog zichtbaar. Door de ligging en geschiedenis met Catalonië, kenmerkt de oude binnenstad van Argelès-sur-Mer zich dan ook met de typerende Catalaanse bouwstijl en straatjes waardoor je tijdloos kunt dwalen en uiteindelijk de klokkentoren van de Notre-Dame-del-Prat bereikt, die een prachtig uitzicht over de regio verschaft.

Goedkope Argelès-sur-Mer vakanties in 2023

Voor wanneer je op zoek bent naar een goedkope vakantie in Argelès-sur-Mer, hebben wij altijd aanbiedingen beschikbaar. Zo kun je toch relatief goedkoop op vakantie naar Argelès-sur-Mer! Hier vind je de goedkoopste vliegtickets en hebben we de beste all inclusive deals voor Argelès-sur-Mer. Of je nu in een resort of hotel wilt blijven, de opties zijn er voor je. Bekijk gerust de aanbiedingen op onze site en laat Argelès-sur-Mer niet op je wachten!

Bekijk de beste vakantie aanbiedingen voor Argelès-sur-Mer

912 AanbiedingenBekijken
95 AanbiedingenBekijken
221 AanbiedingenBekijken
412 AanbiedingenBekijken
567 AanbiedingenBekijken
821 AanbiedingenBekijken
93 AanbiedingenBekijken
197AanbiedingenBekijken

Op vakantie naar Argelès-sur-Mer

Wanneer je een vakantie naar Argelès-sur-Mer boekt, kom je terecht in een mediterraans resort van naam met uitstekende toeristische voorzieningen, een groot havengebied en een aantal uitstekende restaurants en winkels. Veel van deze restaurants liggen aan de door bomen omringde haven die je uitnodigt om buiten te genieten van het uitzicht en je te laten verwennen door de alom geprezen Franse cuisine.

Niet te missen hoogtepunten in de buurt zijn de kleine kapel van Saint-Jerome d’Argelès en de Hermitage van Saint-Ferréol-de-la-Pave. Beiden zijn zeer oude kapellen in Romeinse stijl uit de tiende eeuw. Liefhebbers van kerken zullen bovendien een bezoek willen brengen aan de kerk van Saint-Laurent-du-Mont, iets ten zuiden van de stad. Een prachtig bewaard gebleven kerk in Romaanse stijl uit de twaalfde eeuw.

Daarom boek je via Allinclusive.nl
all inclusive vakantie boeken
"Wij zijn net terug van vakantie. Het was genieten. Dankzij Allinclusive.nl waren wij €591,00 goedkoper uit. "
Kirsten Poort
Financial Controller

Waarom op vakantie naar Argelès-sur-Mer

Er zijn tal van redenen om je vakantie in Argelès-sur-Mer door te brengen. Zo is het strand van Argelès-sur-Mer, aan de kust van de Languedoc, een populaire en gezellige badplaats die vooral bezocht wordt vanwege de vele activiteiten die langs de kust georganiseerd worden zoals windsurfen en duiken. Het aangename zandstrand is bijna zeven kilometer lang en wordt afgewisseld met rotsachtige blokken. Het wordt geprezen voor zijn netheid en faciliteiten. Zo wordt er gemakkelijke toegang verleend voor mindervaliden en de aanwezigheid van strandwachters zorgt voor veiligheid. Het is bovendien de belangrijkste badplaats aan dit deel van de kust.

Argelès-sur-Mer is daarnaast een uitstekende uitvalsbasis om allerlei interessante bezienswaardigheden in de omgeving te ontdekken. Zo kun je vanuit Argelès-sur-Mer een kustpad bewandelen vanuit het natuurreservaat van Mas Larrieu. De wandeling voert langs vele baaien, het mooie strand en het gehucht Le Racou, nabij de haven.

Een andere populaire tocht vanuit Argelès-sur-Mer is die naar Valmy, waar de adelaars boven je hoofd vliegen en je spectaculaire vergezichten kunt zien. Er staat ook een negentiende eeuws kasteel in Valmy dat interessant is vanuit architectonisch oogpunt, omdat het een van de eerste gebouwen is dat met gewapend beton is gebouwd. Op weg naar Valmy is een bezoek aan de Massane-toren zeer de moeite waard. Dit verdedigingswerk uit de 13e eeuw is gebouwd op een rotsachtige top en is het enige dat is overgebleven van het voormalige kasteel.

Argelès-sur-Mer ligt op slechts een paar kilometer van Collioure, een levendige oude stad aan het strand met een zeer charmante haven en kasteel. Een reis naar het noorden om Perpignan te verkennen is ook leuk, en wanneer je iets verder gaat, kun je de Pyreneeën verkennen langs de Têt-vallei of een uitstapje maken naar een van de Kathaarse kastelen zoals Château Peyrepertuse.

Via welke organisatie boek jij het liefste jouw vakantie?