Vakantie Annecy

Aan de oever van het gelijknamige meer in de regio Rhône-Alpes in Frankrijk, ligt het “Venetië van de Alpen”: Annecy.  Deze stad aan de voet van de noordzijde van de Alpen biedt een voortreffelijke combinatie van middeleeuws Frankrijk en alpine landschap. Een groot deel van het jaar kun je genieten van de prachtige sneeuwbedekte bergtoppen. Internationaal staat Annecy bekend om de schoonheid van haar harmonieuze landschappen maar in het bijzonder ook om de kwaliteit van het water van het meer. Het meer staat immers bekend als een van de zuiverste meren van heel Europa. Dit komt omdat de de lokale organisatie van natuurbehoud zich al meer dan vijftig jaar inspant voor de zuiverheid van het meer Annecy. Dit kwalitatief hoogwaardig en helder water ontvliedt uit het meer en mondt uit in de kanalen van het oude middeleeuwse centrum van Annecy. Vandaar ook de naam: het Venetië van de Alpen.

Goedkope Annecy vakanties in 2023

Bij ons kun je het hele jaar door goedkope aanbiedingen voor een vakantie in Annecy verwachten. Wij zoeken altijd de beste deals voor je uit. Uiteraard is de prijs wel afhankelijk van de tijd in het jaar wanneer je wilt gaan. Qua aangename temperatuur en zomerse activiteiten, is ongetwijfeld de periode van eind juni tot begin september de beste tijd om een vakantie in Annecy te boeken. Als je de zomer drukte wilt vermijden en goedkoper wilt genieten tijdens je vakantie in Annecy, is een bezoek rond half mei en juni of in de herfst eerder aan te raden. De herfstkleuren creëren weer een totaal andere sprookjesachtige sfeer in de stad. De winterperiode is de beste tijd wanneer je wilt skiën of snowboarden. Vergeleken met bekendere skiresorts in de Alpen, is Annecy relatief nog wat goedkoper voor een skivakantie.

Bekijk de beste vakantie aanbiedingen voor Annecy

912 AanbiedingenBekijken
95 AanbiedingenBekijken
221 AanbiedingenBekijken
412 AanbiedingenBekijken
567 AanbiedingenBekijken
821 AanbiedingenBekijken
93 AanbiedingenBekijken
197 AanbiedingenBekijken

Op vakantie naar Annecy

Heb je het gevoel te pakken en overweeg je een vakantie naar Annecy te boeken? Er zijn verschillende manieren om tot Annecy te komen. Aangezien Annecy geen vliegveld heeft, ben je voor vluchten aangewezen op de grotere steden rondom Annecy, zoals Lyon en Genève van waaruit je makkelijk met de trein of bus een trip kunt boeken. Frankrijk is niet al te ver van Nederland dus het is ook geen gek idee om de auto te pakken. Vanuit Utrecht bereik je Annecy in ongeveer tien uur met de auto. Annecy is een ideale bestemming voor een weekendje wanneer je tijdens je vakantie in Lyon, Genève of zelfs Noord-Italië verblijft. Bekijk het aanbod op onze site voor de beste deals.

Daarom boek je via Allinclusive.nl
all inclusive vakantie boeken
"Wij zijn net terug van vakantie. Het was genieten. Dankzij Allinclusive.nl waren wij €591,00 goedkoper uit. "
Kirsten Poort
Financial Controller

Waarom op vakantie naar Annecy

Annecy is eigenlijk het gehele jaar de moeite waard als vakantiebestemming. Je kunt jezelf tegoed doen aan de vele sportieve en culturele activiteiten die het te bieden. Dankzij het indrukwekkende meer zijn er tal van watersporten die er beoefend kunnen worden zoals zwemmen, duiken, waterskiën en zeilen. Het berglandschap leent zich bovendien uitstekend voor prachtige wandelingen of fietstochten door de ruige natuur. Voor de thrillseekers is er meer dan genoeg aanbod. Denk bijvoorbeeld aan canyoning, paragliding en via ferrata – een klimparcours langs een rotswand. Er zijn ook vier grote skigebieden gelegen rond de oevers van het meer van Annecy. 

Wat betreft culturele activiteiten, is er een toereikend spectrum aan rondleidingen, musea, tentoonstellingen en kastelen om te ontdekken en meer te leren over het historisch gebied. Elk jaar organiseert Annecy ook het Annecy International Animation Festival dat volledig in het teken staat van het animatie film genre. Door de rijke geschiedenis en inzet op het gebied van kunst, heeft de stad Annecy niet voor niets het felbegeerde label “Kunst en Geschiedenis” mogen ontvangen.

Via welke organisatie boek jij het liefste jouw vakantie?