Vakantie Ameland

Het door Boudewijn de Groot bezongen Ameland mag beslist niet ontbreken op je vakantielijstje van bestemmingen in eigen land. Het romantische eiland dat bij provincie Friesland hoort, is het vierde Waddeneiland vanaf het westen gezien en is werkelijk een van de prachtigste stukjes Nederland. Ameland is bij uitstek geschikt voor natuurliefhebbers met haar schitterende zandstranden, oneindige duinlandschappen, betoverende bossen en vele vogelsoorten. Om even te ontsnappen aan het drukke stadsleven is Ameland dé ideale bestemming, want hier kom je weer helemaal tot rust. Rust is ook meteen het woord dat Ameland typeert wanneer je het vergelijkt met de andere Waddeneilanden. De Waddeneilanden hebben allemaal overeenkomsten met elkaar, maar zijn tegelijkertijd ook stuk voor stuk uniek.

Goedkope Ameland vakanties in 2023

Kiezen voor Ameland is kiezen voor vakantie in eigen land en zo kun je het zo goedkoop maken als je zelf wilt. Je boekt de Wagenborg veerdienst al vanaf vijftien euro voor een enkeltje vanuit Holwert naar Ameland en de tocht over de Waddenzee duurt slechts vijftig minuutjes. Misschien zie je al wat robben op de weg er naar toe! De goedkoopste optie om op Ameland te verblijven is ongetwijfeld op een van de vele campings. Hier vind je alles wat je nodig hebt met moderne faciliteiten en supermarkten in de buurt voor je boodschappen. De meeste campings hebben autovrije plekken wanneer je wilt genieten van de rust en ruimte van Ameland. Als je wat meer te besteden hebt, kun je ook kiezen voor een hotel, B&B of vakantiehuisje. Wat je ook kiest, wij zoeken altijd voor de goedkoopste overnachtingen in Ameland het hele jaar door. Bekijk dus zeker ons aanbod wanneer je overweegt je vakantie op Ameland te spenderen.

Bekijk direct de volgende deals in Ameland

912 AanbiedingenBekijken
95 AanbiedingenBekijken
221 AanbiedingenBekijken
412 AanbiedingenBekijken
567 AanbiedingenBekijken
821 AanbiedingenBekijken
93 AanbiedingenBekijken
197AanbiedingenBekijken

Op vakantie naar Ameland

Je vakantie naar Ameland begint al op de veerboot vanuit Holwert waarop je vijftig minuten lang kunt genieten van het uitzicht over de Waddenzee en je geleidelijk de imposante vuurtoren van Hollum ziet naderen. Voor een snelle overtocht kun je overigens ook kiezen voor de sneldienst die je al in 20 minuten naar de overkant brengt. Je komt aan in de haven bij Nes, de tweede grootste stad van Ameland, waar je jezelf meteen tegoed kunt doen aan de verse visvangst zoals paling of noordzeegarnalen. Voor de vakantiegangers die vanuit Nes naar een andere locatie op het eiland gaan, kun je handig gebruik maken van het aansluitende busvervoer. Voor de sportievelingen is er de gelegenheid om een fiets te huren bij een van de fietsverhuurders en al fietsend naar de plek van bestemming te gaan.

Daarom boek je via Allinclusive.nl
all inclusive vakantie boeken
"Wij zijn net terug van vakantie. Het was genieten. Dankzij Allinclusive.nl waren wij €591,00 goedkoper uit. "
Kirsten Poort
Financial Controller

Waarom op vakantie naar Ameland

  Ameland staat als onderdeel van het gehele waddengebied op de UNESCO Werelderfgoedlijst en is alleen daarom al een reden om je vakantie te spenderen. De Waddenzee is is het grootste getijdengebied ter wereld wat ervoor zorgt dat je de overtocht kunt maken vanuit het vasteland door een wadlooptocht te boeken. Eenmaal aangekomen op Ameland is er genoeg te doen om jezelf te vermaken. Het eiland leent zich er uitstekend voor om al fietsend of wandelend te ontdekken. De zandstranden en het duinlandschap zijn uniek in hun soort en bieden tal van prachtige wandelroutes. 

  Voor de actievelingen zijn er tal van activiteiten zoals kajakken, suppen, strandzeilen, kitesurfen, paardrijden en nog veel meer. Het eiland is bovendien erg geschikt voor liefhebbers van fauna aangezien het een populaire plek is voor zeehonden en vele vogelsoorten die zich ofwel settelen dan wel Ameland als tijdelijke stop aandoen tijdens hun trektocht. Om zeehonden of robben te spotten worden er ook tours aangeboden op het eiland.

  Ook voor de vakantieganger die tot rust wilt komen is Ameland een topbestemming. Het leent zich er uitstekend voor om een vakantiehuisje te huren vrijstaand in de natuur. Of je nu alleen bent, met je gezin of geliefde, zo kun je optimaal genieten van de serene eiland vibe. Zo kun je al zonnend lekker uitrusten op het strand om af en toe een even een duik in de zee te nemen. Of geniet van de vele heerlijke Amelandse streekproducten op een terrasje in een van de aandoenlijke dorpjes. Denk bijvoorbeeld aan Amelander duinkonijn, meerval of oesters.

  Meer all inclusive vakantie landen
  Partners van Allinclusive.nl
  Via welke organisatie boek jij het liefste jouw vakantie?