Vakantie Algerije

Algerije ligt in het noorden van Afrika, tussen Tunesië en Marokko in. Samen vormen zij met Mauritanië en Libië de zogenaamde Maghreb en hebben veel overeenkomsten door de gezamenlijke geschiedenis. Algerije is verreweg het grootste land van de Maghreb en qua oppervlakte zelfs het grootste land van Afrika. Toch is Algerije minder bekend dan Tunesië en Marokko en is het voor de doorsnee toerist nog erg onbekend. De reden hiervoor is dat de politieke situatie in Algerije niet altijd even stabiel is geweest. Hoewel er bepaalde gebieden in Algerije zijn waar het nog steeds niet aan te raden is om naartoe te gaan, is het land aan een flinke opmars bezig. De politieke situatie in vooral het noordelijke gedeelte aan de Middellandse Zee is zeer veilig en het toerisme wordt meer en meer bevorderd. Toch is Algerije nog erg authentiek vergeleken met de eerdere genoemde buurlanden. Reden genoeg dus om juist nu een vakantie naar Algerije te boeken!

Goedkope Algerije vakanties in 2023

Ga je op vakantie naar Algerije? Algerije is over het algemeen een stuk goedkoper dan andere vakantielanden. Wij geven je handige weetjes en tips over Algerije. Daarna nog steeds enthousiast? Bekijk dan onze vakanties naar Algerije.

Bekijk direct de volgende deals in Algerije

912 AanbiedingenBekijken
95 AanbiedingenBekijken
221 AanbiedingenBekijken
412 AanbiedingenBekijken
567 AanbiedingenBekijken
821 AanbiedingenBekijken
93 AanbiedingenBekijken
197 AanbiedingenBekijken

Op vakantie naar Algerije

Woestijn, bergen en zee. Dit zijn de drie woorden die Algerije het beste samenvatten. De Sahara, beslaat bijna negentig procent van het land en is daarmee niet alleen een must-see, maar het is ook bijna onoverkomelijk het niet te zien. Ervaren gidsen kunnen je tijdens je vakantie rondleiden door de grootste woestijn ter wereld en nemen je mee naar oude handelsroutes van de woestijnnomaden, oases en het Hoggar-gebergte in het zuiden.

Verder in het noorden ligt het Atlas gebergte op een hoogte van bijna tweeënhalve kilometer. Hier vind je onder andere de grote en pittoreske stad Constantine die zich laat kenmerken door een aantal prachtige bruggen en een viaduct die over het ravijn om de stad gaan. De stad dient ook als een vertrekpunt voor degene die tijdens hun vakantie een tocht willen maken door het ruige rotsachtige landschap.

Helemaal in het noorden aan de westkant van een baai aan de Middellandse Zee, ligt de hoofdstad Alger. Deze havenstad mag niet ontbreken tijdens je vakantie met haar witgekalkte gebouwen van de Kasba, een medina met steile, kronkelende straatjes, Ottomaanse paleizen en een geruïneerde citadel. De smalle kustlijn bij Alger strekt zich uit tussen de Middellandse Zee en het Atlasgebergte. Hier wonen de meeste Algerijnen en ontdek je haar mediterrane levendigheid. Je kunt hier verblijven in aangename resorts en hotels van hoge standaard en overdag lange kustwandelingen maken over de oneindige zandstranden of snorkelen en ontdek de prachtige koraalriffen van Algerije.

Daarom boek je via Allinclusive.nl
all inclusive vakantie boeken
"Wij zijn net terug van vakantie. Het was genieten. Dankzij Allinclusive.nl waren wij €591,00 goedkoper uit. "
Kirsten Poort
Financial Controller

Waarom op vakantie naar Algerije?

    Naast de adembenemende, kale landschappen en een van de mooiste bergen in Afrika. Herbergt Algerije tal van prachtige attracties. Zo zijn er in Algerije maar liefst zeven UNESCO werelderfgoedlocaties te vinden. Zo is er genoeg cultuur op te snuiven tijdens je vakantie. De Kasba in Algers is al genoemd, maar zo zijn er nog zes. Zo is er Tipaza, een oude handelspost die onder de heerschappij van het oude Rome kwam, Tassili n’Ajjer betreft een zwaar geërodeerde zandstenen rotsformatie in de Sahara-woestijn, Het fort van Beni Hammad is een versterkte paltsstad uit de 11e eeuw. Een klein beroemd bergdorpje genaamd Djemila, Timgad is een Berberi-Romeinse stad gelegen in het Aures-gebergte van Algerije en M’zab is een valij gelegen in het noorden van de Sahara en omvat vijf traditionele versterkte dorpen. Ook zeker de moeite waard is de tadrart acacus. Dit rotsachtige gebied staat bekend om zijn rotstekeningen die terug dateren naar 12.000 voor, tot 100 na Christus. 

    Partners van Allinclusive.nl
    Via welke organisatie boek jij het liefste jouw vakantie?